Pristjek: Rema 1000 er billigst på Bornholm

| ABONNENT | 2. NOV 2019 • 10:01
Af:
lisbet-holst
| ABONNENT
2. NOV 2019 • 10:01
Rema 1000 på Aakirkebyvej i Rønne er i Bornholms Tidendes pristjek den billigste dagligvarebutik på Bornholm.

– Det er jo altid glædeligt at komme ud som den billigste kæde. Men vi er meget ydmyge omkring det. I næste uge er der måske en anden, der har billigere varer end os. Men det glæder os da, siger butikschef Jens Christian Viborg.

Siden Rema åbnede på Bornholm i henholdsvis efteråret 2016 og i 2017, er det kun gået en vej, og det er fremad, siger butikschefen.

Rema 1000 satser på billige priser, kvalitetsvarer og at dække det brede marked, så kunderne stort set kan få alle dagligvarer i butikken. Der er en del pensionister blandt kunderne og efterhånden flere og flere børnefamilier.

Varerne koster det samme

I Rema 1000 skal varerne koste præcis det samme på Bornholm, som alle andre steder i landet.

Priserne på Bornholm er ikke bundet op på fragtudgifter, lagerudgifter eller kvadratmeterpris. Det er Rema 1000’s hovedkontor, der betaler fragten af varer til og fra Bornholm.

– Så uanset om fragten koster en million eller to millioner kroner om året, så er det ikke en udgift, som er forbundet med Bornholm. Vi skal ikke have ekstralager, for vi kan få varer fra Horsens hver dag, uanset om det er frugt og grønt eller kolonial. Vi er udelukkende afhængige af, at vi har en transportfærge, der sejler. Hverken jeg som købmand eller kunderne skal belastes af, at vi bor på en ø. Jeg tjener det samme, som hvis jeg havde ligget ved siden af Horsens eller et sted på Sjælland, forklarer Jens Christian Viborg.

At den samme prispolitik gælder for Lidl og Netto, er butikschefen overbevist om.

Prisbevidste bornholmere

Det er ikke kun de øvrige discountbutikker Rema 1000 på Aakirkebyvej konkurrerer med. Det er også f.eks. Kvickly og Meny. Og bornholmerne er prisbevidste.

– Bornholmerne kører efter de gode tilbud. De tænker ikke så meget over, om de skal bruge noget benzin eller tid, fordi de skal handle dér, hvor det er billigst. Bornholmerne er mere prisbevidste, end forbrugerne er på den anden side af vandet, siger Jens Christian Viborg.