Overskuddet vokser hos olievirksomhed trods tab af kunder

Overskuddet vokser hos olievirksomhed trods tab af kunder
Henrik Kai Hansen fra Lehnsgaard er kommet gennem 2020 med et pænt overskud på en halv million. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 8. MAR 2021 • 07:11

ERHVERV

Overskuddet vokser hos Bornholms Oliemølle A/S i Aakirkeby. Det seneste regnskabsår har resulteret i et endnu større plus på bundlinjen end det forrige.

Der er netop gjort status over perioden fra 1. januar 2020 til 31. december 2020 hos Bornholms Oliemølle – virksomheden, der indtil for tre år siden bar navnet Lehnsgaard Raps A/S. Resultatopgørelsen viser et plus på 530.000 kroner efter skat, mod et overskud på 310.000 kroner året forinden.

Fremgangen skyldes, at virksomheden, der fremstiller madolie, sennep og andet tilbehør, har haft held med at øge salget af rapsolie i så stor en grad, at det mere end opvejer den omsætning, som Lehnsgaard har mistet på nedlukningen af restauranter og storkøkkener.

Derudover har virksomheden også fået nye kunder, fortæller direktør og medejer Henrik Kai Hansen.

– Vi har fået en ny forretning hjem indenfor dansk dagligvarehandel. Og så har vi haft en stigning i salg af koldpresset rapskimolie til detail, fordi folk laver mad hjemme nu.

Virksomheden har med det seneste års resultat en egenkapital på 1,8 millioner kroner.

Bornholms Oliemølle A/S blev stiftet 10. november 2017.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.