Nye værnepligtige testes ved ankomst

Nye værnepligtige testes ved ankomst
Da det seneste værnepligtshold startede på Almegårds Kaserne, blev alle testede for coronavirus ved ankomsten til kasernen – og sådan bliver det også med det nye hold på mandag. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 24. FEB 2021 • 21:15
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
24. FEB 2021 • 21:15

FORSVAR

De cirka 130 nye værnepligtige bliver testet ved ankomsten til Almegårds Kaserne mandag den 1. marts.

Det oplyser major Torben Petersen, chef for Garnisonsstøtteelementet og presseofficer på Almegårds Kaserne.

– Yderligere fortsætter vi med den ugentlige test (torsdag), hvor vi selvfølgelig udvider tidsrummet, således at personellet kan nå at få besked fredag før eventuel hjemrejse. Vi opfordrer ligeledes kraftigt til brug af test både ved Bornholms Hospital samt kviktest i Søndermarkshallen, siger Torben Petersen.

Fem unge soldater fra en vagtstyrke i Opklaringsbataljonen på kasernen blev forleden testet positive for coronavirus, og de har været i isolation. Garnisonskommandant på Almegårds Kaserne, oberstløjtnant Nicolai Abildgaard, siger, at man derfor vil være meget på tæerne, når der kommer et nyt hold værnepligtige – og især i de første par uger ser man gerne hyppige test.

– Jeg vil ikke blive overrasket, hvis der en enkelt eller to, der bliver registreret som syge uden symptomer. Vi har nogle isolationsfaciliteter på kasernen og skulle det gå helt galt, har vi også seks værelser på kasernen i Segen. Vi skal holde øje med det, for det vil være ærgerligt, hvis det skulle være det, der får lukket øen igen, siger Nicolai Abildgaard.

Det er stoppet

Det var ved den ugentlige test af ansatte på kasernen, at en soldat fra et vagthold blev testet positiv for et par uger siden. Man gik herefter over til en daglig kviktest af de øvrige syv soldater fra den smittedes vagthold. Dertil kom, at man også valgte at kvikteste ”anden-og tredjegradskontakter” – alt 18-20 personer.

Det førte frem til, at i alt fem soldater blev testet positive.

– Det er vores klare indtryk, at spredningen af smitte er stoppet. Vi har kunnet fortsætte vores uddannelse og har ikke haft behov for at lukke noget ned, siger stabschef i Opklaringsbataljonen, major Kristian Kold.

– God indgriben gjorde, at det blev stoppet, siger Nicolai Abildgaard.