Nexø Strandpark er stor joker i budgettet

Nexø Strandpark er stor joker i budgettet
I Nexø samler spændingen omkring det kommende kommunebudget sig i høj grad om, hvor mange penge det vil sætte af til planen om Nexø Strandpark. Illustration fra Arkitema Architects
| ABONNENT | 27. AUG 2020 • 15:29
Af:
jakob-marschner
| ABONNENT
27. AUG 2020 • 15:29
KOMMUNEBUDGET

I Nexø samler spændingen omkring det kommende kommunebudget sig i høj grad om, hvor mange penge det vil sætte af til planen om Nexø Strandpark.

Investor Knud-Erik Larsen lagde tirsdag i Bornholms Tidende tegningerne frem for blandt andet 70 nye boliger på den tidligere Nordfilet-grund. Men han gjorde samtidig sit projekt afhængig af, at kommunen etablerer strandparken, som er en del af områdefornyelsen af Nexø.

Styregruppen bag områdefornyelsen sagde onsdag til Bornholms Tidende, at den har brug for 12,5 millioner kroner fra kommunen.

Hele det beløb vil kun Venstre ifølge partiernes budgetforslag sætte af. Dansk Folkeparti har spillet ud med 10 millioner kroner, der måske også kan være nok for, at Knud-Erik Larsen vælger at sætte projektet i gang.

I økonomiudvalget har Socialdemokratiet imidlertid blot foreslået at bruge 5,5 millioner kroner på Nexø Strandpark-projektet næste år – og dernæst enten fire millioner kroner eller slet ingenting året efter. S vil samtidig sætte fem millioner kroner af til udvikle Rønne med projektet "Byens Hus/Torv på Tværs" på og omkring Store Torv.

Med store anlægsprojekter på tegnebrættet i begge Bornholms største byer er bolden derfor også givet op for et klassisk kildent emne, nemlig hvordan man skal fordele sol og vind mellem Rønne og Nexø.

Både SF og Kristendemokraterne har kopieret Socialdemokratiets måde at fordele kommunens midler til byudvikling mellem Nexø og Rønne ind i deres budgetforslag. Så fra forhandlingernes start peger pilen mest på, at Nexø ikke eller endda ret langt fra vil få den støtte til Nexø Strandpark fra kommunen, som styregruppen har bedt om.

Det vil i så fald kunne rejse spørgsmålet, om projektet overhovedet bliver til noget. Ikke mindst for Venstre kan sagen om Nexø Strandpark også komme til at spille meget ind på, om partiet går med i det budgetforlig, der ventes i morgen.