Naturstyrelsen inviterer til vandring i kommende naturnationalpark
Arkivfoto: Allan Rieck

| GRATIS
17. JUN 2021 • 08:01
Af: Henrik Nielsen

Naturstyrelsen inviterer til vandring i kommende naturnationalpark

NATUR

En del af Almindingen er udpeget til kommende naturnationalpark. Med udlægning til urørt skov og helårsgræsning er det forventningen, at den nuværende plantage gradvist vil vige pladsen til fordel for en mosaik af varierede naturtyper, der giver mange forskellige levesteder for dyr og planter.

Mandag inviterer Naturstyrelsen interesserede på en gåtur rundt i det område, der bliver til Naturnationalpark Almindingen. På turen vil Naturstyrelsen fortælle om, hvad der er unikt ved Almindingen, og hvorfor den egner sig godt som naturnationalpark.

Det fortæller Naturstyrelsen på sin hjememside.

Der skal snakkes om, hvordan processen kommer til at se ud fra nu og til etablering af naturnationalparken, så der bliver rig lejlighed til at høre mere om og stille spørgsmål til baggrunden, rammerne og deltage med input i den fremadrettede proces.

Turen går fra parkeringspladsen ved Chr. X Vej cirka 500 meter syd for Segenvej mandag klokken 16. Den varer tre timer. Tilmelding sker på Naturstyrelsens hjememside.

Naturnationalparken skal gennem vild natur være med til at styrke biodiversiteten i området. Målet er at opnå et økosystem med naturlige processer og dynamikker samt en minimal grad af forvaltning. Samtidig skal parken bidrage til spændende naturoplevelser.

Som led i forberedelsen af naturnationalparken vil Naturstyrelsen se nærmere på behovet for en indledende indsats med at omdanne nåletræsplantager til lysåben natur og mere varierede skove samt fjernelse af ikkehjemmehørende træarter.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder