Naturens stille steder skal opprioriteres med ny idébank
Naturens lindrende mentale virkning ønsker Bornholms Regionskommune, Naturstyrelsen og Destination Bornholm at promovere. Her på billedet kan det se ud, som om en mountainbike-rytter går forrest ved at tage et hvil på sporet efter et styrt. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

NATUR | KLEMENSKER
17. SEP 2021 • 12:00
Jakob Nørmark
Journalist

Naturens stille steder skal opprioriteres med ny idébank

Naturen rummer mange muligheder, og de seneste år har mange kastet sig over mere eller mindre vilde aktiviteter som mountainbike, havkajak og klatring på Bornholm.

At være ude under åben himmel kan i lige så høj grad gavne den mentale sundhed som konditallet, og det sætter Naturstyrelsen, Bornholms Regionskommune og Destination Bornholm fokus på i en workshop, som finder sted næste mandag.

– Nu vil vi også gerne se, om man kan lave nogle stille steder. Det kan både være til unge, skolebørn og børnehavebørn, men også til voksne, siger konsulent Hanne Sonne Poulsen fra Balancebasen og nævner stressede, syge eller handicappede som eksempler på målgrupper.

– Jeg har i mange år arbejdet med mennesker i naturen, så jeg kender den virkning, naturen har, siger hun.

I løbet af den syv timer lange workshop skal deltagerne komme med ideer til, hvordan den bornholmske natur kan hjælpe lokale og turister til at få bedre mental sundhed. Efter workshoppen vil forslagene blive en del af en idébank, som skal inspirere aktører på Bornholm til udvikling af tilbud og faciliteter, som kan forbedre den mentale sundhed.

– Det er både workshop og idéudvikling. Vi får en masse viden om, hvad man kan bruge naturen til, og hvad den er god til, siger Hanne Sonne Poulsen

I workshoppen deltager blandt andre Simon Høegmark, der forsker i naturterapi på Syddansk Universitet.

– Han har lige haft en Ted Talk og er virkelig en ildsjæl, der gerne skulle brænde igennem og få os til at gøre mere på Bornholm, siger Hanne Sonne Poulsen.

Workshoppen finder sted mandag den 27. september klokken 8.30 til 15.30 på Klemens Kro i Klemensker og i det rekreative område ved Præstemosen. Tilmelding er nødvendig til Hanne Sonne Poulsen senest 21. september.Flere nyheder