Mindestuer ser frem til ministerbesøg

Mindestuer ser frem til ministerbesøg
Miljøminister Lea Wermelin vil fortælle om sit forhold til Martin Andersen Nexø. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 26. APR 2021 • 08:17
Henrik Nielsen
Journalist

26. APR 2021 • 08:17

KULTUR

Når Martin Andersen Nexøs Mindestuer i Nexø genåbner fredag, er det startskuddet til en sæson med flere særlige begivenheder på programmet. Det fortæller formand Ingrid Kofod Larsen i en pressemeddelelse.

– Vi glæder os utrolig meget til at byde velkommen til Danske digterruter, der åbner 21 forskellige steder i Danmark, og naturligvis er vi med en af Danmarks største digtere, Martin Andersen Nexø, med, fortæller hun i meddelelsen.

Mindestuerne har lavet en rute på 6,6 kilometer i Martin Andersen Nexøs barndomsland, hvor natur og litteratur forenes. Også steder fra hans barndom i Nexø by vil blive besøgt, og via såkaldte QR-koder kan man få flere oplysninger om Martin Andersen Nexø fortalt af Henrik Yde, der er landets førende ekspert, når det gælder Martin Andersen Nexø.

Der vil også være små udpluk af litteratur læst af Pelle Hvenegaard, som spillede titelrollen i Bille Augusts Oscar-vindende filmatisering af Martin Andersen Nexøs hovedværk "Pelle Erobreren".

– Herudover har vi arrangeret, at vores miljøminister, Lea Wermelin, kommer og fortæller om sit forhold til Martin Andersen Nexø, fortæller Ingrid Kofod Larsen.

Malene Ravn kommer og fortæller om den inspiration, Martin Andersen Nexø var, da hun skrev sin historiske roman "Hvor lyset er", og mindestuernes egne folk vil holde små foredrag.

– Meget mere er i støbeskeen, fortæller formanden.