Middelaldercenter klar til genåbning: Starter med eksklusive rundvisninger

Middelaldercenter klar til genåbning: Starter med eksklusive rundvisninger
Bornholms Middelaldercenter åbner igen dørene den 29. juni. Arkivoto: Allan Rieck
| 26. MAJ 2020 • 19:50
Af:
laust jordal

26. MAJ 2020 • 19:50
Middelaldercentret i Østerlars har nu fundet en plan for genåbning efter coronakrisen. Det skriver centret i en pressemeddelelse.

Middelaldercentret åbner igen dørene til højsæsonen den 29. juni og allerede fra den 8. juni vil det være muligt, at tage med på centrets guidede ture på Hammershus eller på eksklusive rundvisninger på centeret.

– Med Hammershusturene var det simpel matematik. Vi skal have nogenlunde 10 gæster med på en guidet tur, før det går økonomisk i nul. Med et forsamlingsforbud på 10 har det ikke givet mening at holde turene. Men myndighederne har jo meldt ud, at det hedder 30-50 personersforsamlinger fra den 8. juni, og så kan vi komme i gang, fortæller direktør Jane Lindedam i pressemeddelelsen.

Med åbningen af centret i Østerlars har der været andre overvejelser. Blandt andet er næsten halvdelen af centrets gæster i juni normalt fra udlandet.

– Med uklarhed om grænseåbning og danskernes rejsetendenser midt i genåbningen har vi valgt kun at åbne forudbestilte rundvisninger i perioden mellem den 8., hvor det bliver tilladt at åbne, og den 29., hvor skolernes sommerferie starter, fortæller Jane Lindedam.

Middelaldercentret melder, at man til højsæsonen vil være klar til at åbne med fuldt program mandag til lørdag klokken 10 til 17. Både de guidede ture og centrets åbning tilpasses myndighedernes anbefalinger, fortæller Bornholms Middelaldercenter.