Lettelse over at Sverige dropper omstridt testkrav

Lettelse over at Sverige dropper omstridt testkrav
Michael Fuhrmann og Oliver Gudbergsen, Rønne. Foto: Martin G. Hansen
| ABONNENT | 28. MAJ 2021 • 17:02
| ABONNENT
28. MAJ 2021 • 17:02

CORONA

Efter fire måneder med at skulle fremvise en negativ coronatest, der højst måtte være 48 timer gammel, ånder bornholmerne lettet op. 

For Sverige dropper indrejserestriktionerne for de nordiske lande. Det meddelte den svenske indrigesminister, Mikael Damberg (S), på en pressekonference fredag.

Bornholms Tidende har været ude i Rønne for at finde ud af, hvordan bornholmerne modtog budskabet. 

Michael Fuhrmann og Oliver Gudbergsen, Rønne

De to rønneboer har ikke rigtig været påvirket af de svenske indrejserestriktioner, da de som regel vælger at tage flyveren, når de skal over.

– Min mor er nemlig stewardesse.

Alligevel synes Michael Fuhrmann, det er godt, at svenskerne nu ophæver kravet om negativ covid-19-test, men han undrer sig også over svenskerne.

– Det virker som om Sverige har grebet det hele lidt forkert an. Vi skal komme med coronapas, men hele Sverige sejler. Det virker lidt tåbeligt.

Valdemar Silverstein Markussen, Kobbegård

Det, synes jeg, lyder rigtig dejligt. Det gør det meget nemmere, hvis man skal et smut til København eller får venner på besøg.

Han har ikke rejst meget over mens indrejserestriktionerne har stået på, da han og kæresten har en lille dreng, der lige er fyldt fire måneder, men de har planer om at rejse over til sommer.

– Det gør tingene meget nemmere, hvor vi slipper for at skulle stå i kø i en halv times tid. Det er lidt bøvlet med det der svopperi, siger han.

Annika Bonde, Rønne

– Jeg synes, det har været mega besværligt, fordi det kræver ekstra ressourcer, at man lige skal huske at blive testet. Det har ikke været så slemt på Bornholm, for her er det faktisk ret nemt at komme til at blive testet, men når man er ovre, så skal man lige finde det, og de skal også udfylde det ordentligt.

Her havde Annika Bonde en ubehagelig oplevelse med den svenske grænsekontrol tidligere på foråret.

– Teststedet havde ikke udfyldt papirerne ordentligt, og vi var ved at blive afvist efter broen. Så det var faktisk en rigtig ubehagelig oplevelse. Så det letter utroligt meget, at vi ikke længere skal tænke på at blive testet, når man skal gennem Sverige.

Hun rejser over jævntligt over, omkring én gang i måneden, og har faktisk planlagt at skulle rejse over 1. juni.

– Så det er da en kæmpe lettelse.