Kulturugen sunget i gang
Foto: Martin G. Hansen

KULTURUGEN | BORNHOLM
18. SEP 2021 • 11:04

Kulturugen sunget i gang

Med musik for enhver smag blev Bornholms Kultur uge fredag eftermiddag sunget i i gang. 

I Allinge var det Bornholm Frit, der stod for koncert og fællessang i Domen. Et arrangement, der indledt af en brandtale for det bornholmske kulturliv af Daniel Mühlendorph. Den kan du læse om her.

For dem der missede arrangementet i Allinge, er chancen der igen lørdag på Store Torv i Rønne fra klokken 14 til 15:30 

Koncert for unge 

Til dybe basrytmer og elektroniske musik dansede unge bornholmere Kulturugen i gang i Raschs Pakhuz, hvor den bornholmske DJ Thoby og nogle af hans venner gav koncert. 

"Der var stuvende fyldt med festglade unge mennesker til den totalt udsolgte koncert i Raschs Pakhuz. Det tæt pakkede pakhuz emmede af danserytmer og højt humør", skriver Musikhuzet i en mail. 

Foto: Musikhuzet/Anders A. M. Hansen

Far, datteren og kulturveteranen

Lars Rømer havde taget sin datter Eira med til Kulturugens åbning i Domen i Allinge. Han mener ganske enkelt, at Kulturugen er en af de vigtigste begivenheder på Bornholm overhovedet: 

Hvorfor det? 

– Jeg synes, Daniel sagde det meget godt, det er noget af det, der binder os sammen og gør os klogere på hinanden og der, hvor vi kan få lov til at blive udfordret og samtidig også føle en form for samhørighed. 

Eira Rømer var lidt usikker på, hvad hun skulle sige til Tidende, men hun lod til at nyde forestillingen i Domen oppe fra sin fars skuldre. 

Også til stede i Domen fredag aften mødte Tidende Danny Christensen, som har været med siden Kulturugen startede for 20 år siden. 

– Helt tilfældig opdagede jeg, at jeg var med til den første kulturugeåbning. Der kom Steffen Brandt lige pludselig op på Hotel Sandvig, det der nu hedder Falcon, og sagde: "Jeg har tre musikere med fra Aarhus". Og så var det Lars H.U.G, Dicte Vestergaard Madsen og en 17-årig korpige ved navn Tina Dickow. Det var jo fantatisk. 

Danny Christensen benævner sig selv om "kulturforbruger af enhver slags kultur", og i løbet af Kulturugen skal han ud og se så meget som muligtl 

Hvad glæder du dig mest til?

– Udenfor Sæsonen-koncerten i Rønne i næste weekend, hvor jeg også kommer og skal være frivillig. 

Du kan gå ind og se programmet for Kulturugen på www.bornholmskulturuge.dkFlere nyheder