Kommunen skruer ned for åbenheden

Kommunen skruer ned for åbenheden
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
VALG | BORNHOLM | 30. JUN 2021 • 08:16
Henrik Nielsen
Journalist
VALG | BORNHOLM
30. JUN 2021 • 08:16

Et kommunalvalg nærmer sig, og derfor gør Bornholms Regionskommune klar til at indføre en såkaldt spærretid, hvor adgangen til de kommunalt ansatte begrænses for politikere, borgere, medier og alle andre. Spærretiden indtræder for at sikre, at der hverken tilsigtet eller uforvarende vil kunne drages tvivl om ansattes eller kommunale institutioners partineutralitet som led i tjenesten.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det sker også for at undgå, at ansatte i Bornholms Regionskommune og kommunens institutioner bliver en del af politikernes valgkamp. Ligesom der heller ikke må opstå situationer, hvor kommunens ansatte kan skydes i skoene, at de i arbejds medfør skulle have udnyttet deres position og forsøgt aktivt at påvirke et valg.

Beslutningen betyder blandt andet, at det kun er kommunaldirektør Johannes Nilsson, der udtaler sig på kommunens vegne, at politikere må vente med at komme i praktik i kommunens institutioner, og at medierne ikke har adgang til de kommunale bygninger og institutioner i perioden. Politikere må dog gerne udføre deres eventuelle tilsynspligt.

Kommunens direktion gør set samtidig klart, at spærretiden ikke begrænser de offentligt ansattes ytringsfrihed. Kommunens ansatte er til enhver tid i deres fulde ret til at deltage i den offentlige debat og i den forbindelse udtale sig om deres arbejde, så længe det sker på egne vegne.

Spærretiden indtræder fra den 16. august til dagen efter valget den 16. november.