Kommende borgmester håber på en god modtagelse af moské

Kommende borgmester håber på en god modtagelse af moské
Det bliver formentligt, imens Jacob Trøst er borgmester, at den nye moské bliver opført. Foto: Jacob Jepsen
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT | 2. DEC 2021 • 15:45
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT
2. DEC 2021 • 15:45

Jacob Trøst ser mange muligheder ved en moské på Bornholm. Han har dog enkelte steder, hvor han trækker en streg i sandet.


Den kommende Konservative borgmester, Jacob Trøst, byder moskéen velkommen. Det håber han også den bornholmske befolkning gør. Den kommende borgmester ser muligheder i, at man åbner moskéen op, og giver bygningen andre funktioner end "blot" at være et mødested for øens muslimer.

Hvad synes du om, at Bornholms første moské snart er en realitet?

– Jeg kunne godt tænke mig at se projektet først. Men jeg har set, at der er moskéer i mange andre byer i Danmark, uden at det giver problemer, så det tænker jeg heller ikke, det gør på Bornholm.

Er der en grænser for, hvad der er muligt ved byggeriet og placeringen?

– Jeg synes ikke, at det hører hjemme i den gamle bydel i Rønne. Den skal placeres et sted, hvor den skiller sig for meget ud. Arkitektonisk kan man gøre meget for, at det ikke stikker helt ud i forhold til andre bygninger. Og jeg synes, at det kunne være spændende, hvis de kunne lave noget, der passer ind i den bornholmske arkitektur, hvor den måske kunne skille sig ud på den gode måde. Hvis det endda kunne være nytænkende. Vi har jo den arkitektur, vi har i Danmark og på Bornholm, og hvis man kunne lave noget, der passer ind i det, ville det være fantastisk.

Hvordan tror du, den vil blive taget imod?

– Jeg håber, at man går konstruktivt til den. Selvfølgelig vil der være modstandere af den. Jeg tror og håber sådan set også, at mange vil byde den velkommen. Det håber jeg i hvert fald. Der er selvfølgelig nogle for og imod.

Kan og vil I som kommune støtte både foreningen og byggeriet?

– Jeg vil hellere sige, at jeg vil afvente, hvad de kommer med af udspil - og på lige fod med alle andre foreninger, der har kommunen jo en rolle. Så hvis de kommer med noget konkret, så vil vi kigge på det.

Hvordan synes du umiddelbart, at deres ideer om at åbne moskéen op lyder?

– Jeg ved, at man bruger moskéer andre steder i Danmark som kultur- og aktivitetscenter, så det synes jeg også vil være en god ide at gøre her.

Kommer du, når de holder åbent hus ved åbning?

– Ja, det tænker jeg som borgmester. Jeg vil gerne være der, når der åbner et nyt kulturelt og socialt center i byen.