Kasernen lukker stier efter granatfund – minesøgere skal finkæmme område
Dette lyseblå område tæt på Bofa er afspærret efter fund af to mortergranater, oplyser Almegårds Kaserne. Vejen syd for det markerede område er Torneværksvej.

FORSVARET | RØNNE
12. OKT 2021 • 13:17
Jakob Nørmark
Journalist

Kasernen lukker stier efter granatfund – minesøgere skal finkæmme område

Almegårds Kaserne meddeler, at et område tæt på Bofa er lukket for offentligheden, efter der i sidste uge blev fundet to gamle 81mm- mortergranater i terrænet.

Garnisonskommandanten på kasernen har af hensyn til sikkerheden besluttet, at al ikke militær færdsel på området forbydes med øjeblikkelig virkning.

Det afspærrede område ligger i den østlige del af øvelsesterrænet, hvor der er normalt er offentlig adgang på stier, der udspringer fra Torneværksvej.

Forbuddet vil gælde, indtil hele området er gennemsøgt af Forsvaret minesøgere. Det er planen, at arbejdet vil foregå ad flere omgange. 

– Der kan godt gå et års tid, men det vil afhænge af, hvor hurtigt vi kan få minesøgerne herover, siger major Torben Hedemann Petersen til Tidende.

Almegårds Kaserne beder om, at skiltningen bliver respekteret, og oplyser, at overskridelser vil blive politianmeldt.Flere nyheder