Jann Sjursen stopper som formand for Rådet for Socialt Udsatte

| 6. NOV 2019 • 17:11
Af:
redaktionen

6. NOV 2019 • 17:11
Formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, har på grund af uenigheder i rådet meddelt social- og indenrigsminister Astrid Krag, at han ønsker at blive fritaget fra hvervet som formand.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

–  Uenigheder i rådet gør, at det ikke giver mening for mig at fortsætte som formand, siger Jann Sjursen.

– Meningerne har altid være delte i rådet. Den gode debat har imidlertid befordret mange gode forslag, som man med meget få undtagelser har stået sammen om. Det har efter min opfattelse været rådets styrke udadtil. Det har givet indflydelse, og det har gjort rådet til et vigtigt talerør for socialt udsatte og en samlende faktor på socialområdet, siger Jann Sjursen.

Medlemmerne af Rådet for Socialt Udsatte har modtaget meddelelsen med stor beklagelse, fremgår det af en særskilt pressemeddelelse.

– I lyset af det stiller alle rådsmedlemmer deres mandat til rådighed for ministeren, så ministeren kan sammensætte et nyt råd med henblik på, at socialt udsatte også fremover vil have et stærkt talerør og ministeren et godt rådgivende råd at støtte sig på, lyder det.

Indtil ny formand og nyt råd er udpeget vil næstformand Christina Strauss være fungerende formand.

Rådet for Socialt Udsatte blev flyttet til Bornholm som et led i den forrige regerings udflyning af statslige arbejdspladser.

Jann Sjursen er også formand for Folkemødet.