Så det er faktisk din fortjeneste, at der ligger en bornholmsk restaurant i København?
– Ja, det er det hundrede procent. Historien har været en lidt anden i folks bevidsthed, og det har irriteret mig lidt, men jeg har været optaget af mit arbejde og ikke så meget af, hvad folk ellers har troet. Men ja, det var mig, der åbnede den – det kan man jo bare tjekke i CVR-registeret.
Efterfølgende har du åbnet en hel del restauranter?
– Ja, jeg åbnede faktisk en restaurant hvert andet år, indtil jeg i 2015 åbnede tre på ét år. På det tidspunkt havde jeg nået mit lidt skøre mål om at åbne syv restauranter inden jeg blev 40, og det var fantastisk – og skidesjovt – lige indtil det ikke var det længere. I 2017 ramte jeg min egen lille finanskrise, fordi jeg snublede i økonomien. Men jeg kom tilbage på benene, og så kom corona og sendte mig helt tilbage til stenalderen.
– Så måtte jeg jo beslutte mig: Skulle jeg bare lægge mig ned og tude over det eller prøve at redde, hvad der kunne reddes? Jeg forsøgte at redde stumperne, men da det blev for bøvlet, begyndte jeg at drømme om Bornholm igen.
Så du vendte tilbage til Bornholm?
– Ja, det har faktisk været planen i tre-fire år. Jeg har haft ambitionen om at få pølserne i den her terrasse, og jeg vidste, at hvis jeg kunne få mine to forretninger op at køre her, ville jeg være et godt sted. Det giver mig en masse tid om vinteren, som jeg så må finde ud af, hvad jeg skal bruge på. Men om sommeren passer det mig perfekt. Så nu er jeg helt ude af København.
Så du er nu fuldtid på Bornholm?
– Ja, fuldtid på Bornholm om sommeren. Min familie kommer meget mere til mig, end jeg kommer til dem. Det er præmissen nu og i fremtiden, indtil Valdemar, som jo er en kæmpe del af det her projekt og min partner i begge restauranter, vokser sig stor og stærk nok til at drive det mere selvstændigt. Det ligger dog mange år ude i fremtiden, så vi har ikke travlt.
Hvad er din forbindelse til Bornholm?