Formand træder tilbage midt i en uvis tid om Rønne udvikling

Formand træder tilbage midt i en uvis tid om Rønne udvikling
Udsmykningen af Store Torv har været et tilbagevendende emne på Rønne Byforenings møder i Niels Holger Larsens tid som formand. Det er på det seneste blevet mere usikkert, om den større omlægning af torvet, der er skitseret i Rønnes udviklingsplan, vil blive realiseret. Arkivfoto: Jacob Jepsen
BYUDVIKLING | RØNNE | ABONNENT | 27. SEP 2021 • 20:00
Jakob Nørmark
Journalist
BYUDVIKLING | RØNNE | ABONNENT
27. SEP 2021 • 20:00

Efter 11 års indsats for at bevare Rønnes særpræg overlader Niels Holger Larsen formandsposten til nye kræfter onsdag.

Siden 2010 har Niels Holger Larsen som formand for Rønne Byforening været en tydelig stemme i debatten om byens udvikling. På onsdag træder den 76-årige arkitekt tilbage, når foreningen, der arbejder for at bevare Rønnes æstetiske og kulturhistoriske særpræg, afholder årets udsatte generalforsamling.

– Jeg synes, at tiden er inde til at give stafetten videre. Der skal nye kræfter til, siger Niels Holger Larsen om sine bevæggrunde.

Dams Gård på pause

I sin sidste formandsberetning vil Niels Holger Larsen komme ind på de seneste trin i arbejdet med Rønnes byudvikling. Han har ikke skrevet sin tale endnu, fordi han mandag skal til et møde i dialoggruppen om byudviklingsprojekterne. Her vil rådgiverne og kommunens byplanlæggere oplyse deltagerne om, hvad konsekvenserne bliver af, at Socialdemokratiet og Venstre tidligere på måneden besluttede at udskyde projektet på Dams Gård uden at lægge sig fast på, hvad bygningen skal bruges til.

Det er en beslutning, der har fået flere politikere og rønneboer til at tvivle på, om det ambitiøse og dyre byfornyelsesprojekt omkring Store Torv nogensinde bliver gennemført. Niels Holger Larsen ser frem til at få fremlagt en plan.

– Det er jo væsentligt nyt, siger han om udfaldet af budgetforhandlingerne.

– Hvad skal der så ske, og hvordan bliver processen? Jeg er spændt på, hvad de vil sige.

En mere detaljeret vurdering og eventuel bedømmelse af det langstrakte byudviklingsarbejde må vente til generalforsamlingen, der finder sted på restauranten Selmas Cooking på Tornegade.

Anerkendelse i keramik

På generalforsamlingen lægger bestyrelsen op til at ændre Rønne Byforenings vedtægter. Med ændringen vil det blive præciseret, hvad byforeningen tager sig af, fortæller den afgående formand.

Vanen tro vil Rønne Byforening også uddele en pris for smuk og veludført restaurering/byggeri. Efter at have hædret modtageren af prisen med et diplom i nogle år genintroducerer Rønne Byforening en mere robust og synlig præmie.

– For mange år siden uddelte byforeningen en kakkel, som man kan indmure i sit hus. Det har der været ønske om, at vi kunne genoptage. Kaklen har vi fået fremstillet hos Hjorth.