Foreningerne griber nye bolde

Foreningerne griber nye bolde
Softiceløb i Gudhjem på en ny måde. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 2. JUL 2020 • 11:25
Af:
tommy-kaas
| ABONNENT
2. JUL 2020 • 11:25
Hvis nogen skulle være i tvivl om betydningen af foreningsdanmark, så er det bare at tage et kig på, hvad de bornholmske foreninger disker op med i denne mærkelige coronasommer.

Forleden kunne DGI Bornholm juble over, at 33 af øens idrætsforeninger havde sat hele 87 gratis arrangementer med motion og idræt sammen, efter at organisationen havde kastet en bold i luften.

I foreningslivet er de gode til at gribe sådan én.

– Vi er næsten blevet blæst omkuld af så mange aktiviteter, øens idrætsforeninger er klar til at sætte i søen, lød det fra DGI Bornholms direktør Karen-Margrethe Hansen Bager.

Bornholms Cycle Club har også tænkt i nye (cykel)baner: Det traditionsrige bjergmesterskab, der hvert år bliver kørt som en enkeltstart fra bunden af Vang og hele vejen op til fyret på Hammeren, bliver næste fredag krydret med en stor del af den danske elite, og i går var det så løbsarrangørerne fra Viking Atletik, der havde stykket en ny satsning sammen – og som oplevede en rigtig flot tilslutning.

Soft Ice Løbet i Gudhjem bliver hver sommer besøgt af hundredvis af løbere fra nær og fjern, for når turen går rundt i det kuperede landskab omkring den pittoreske by, vil mange selvfølgelig altid gerne løbe med.

I år kunne man af coronarelaterede årsager ikke tage turen, som man ellers plejer, men hvad gør man så? Jo, rønneklubben bredte årets softiceløb ud over det meste af onsdagen og fik over 200 til at motionere med på den nye, forkortede rute.

Stemningen var trods alt ikke, som den normalt er, når der er over 600 løbere og endnu flere tilskuere til Softiceløbet på Gudhjem Havn. Men løbet er essentielt for klubben:

– Det er rigtig vigtigt, at vi gennemfører, så folk ved, at vi stadig er her, siger Claus Clausen fra Viking Atletik i Bornholms Tidende i dag.

Og det er altså imponerende, hvad der bliver tænkt af kreative og innovative tanker i vores idrætsforeninger, som på deres egen måde er med til at holde os i gang på Bornholm. Det er beundringsværdigt, især når man tænker på, at det meste er båret af frivillighed.

 
"Det skal være løgn", kan
man næsten høre, at der i
stedet er blevet tænkt derude

 

Coronaen har lært os at spritte af og holde afstand i en grad, så man må forvente, at fremtidens forkølelses- og influenzaepidemier får ekstremt trange kår, men mange har også lært, at det ikke bare nytter noget at sætte sig ned og sige "øv, hvornår kommer der en massiv hjælpepakke til os?", når en uforudset krise rammer.

"Det skal være løgn", kan man næsten høre, at der i stedet er blevet tænkt derude.

Det inspirerer og giver håb. Tak.