Foredrag om arkæologi i Sandvig

Foredrag om arkæologi i Sandvig
Foto: Jens-Erik Larsen.
| 26. AUG 2020 • 14:18
Af:
niels-ebdrup

26. AUG 2020 • 14:18
Arkæologi

Finn Ole Nielsen, chefarkæolog og museumsinspektør ved Bornholms Museum, er hovedpersonen ved Sandvig Bogbys første foredagsaften dette efterår. Han vil blandt andet fortælle om helt lokale arkæologiske fund.

Egentlig skulle forfatteren Vibeke Marx have besøgt bogbyen, men hun måtte medle afbud. Til gengæld får folk nu mulighed for at høre Finn Ole Nielsen fortælle om bornholmske arkæologers aktuelle arbejdsopgaver og planerne for den nærmeste fremtid.

Der er gravet mange steder på Bornholm gennem årene, og intet tyder på, at det stopper foreløbig. Den bornholmske muld gemmer på mange gamle skatte som bopladser, guldgubber, ældgamle mønter, smykker, køkkentøj, våben og alt muligt andet. Mange fund er gjort af detektor-amatører, hvad Finn Ole også fortæller om.

Hvorfor dykker de i Hammer søen? Hvad er der fundet ved Klippehøj? Hvad er der at se på Blåholtvej? – og hvad er der at fortælle om resten af øen?

Foredraget finder sted fredag 4. september klokken 19-21, men der er mulighed for spisning fra klokken 18 Det koster dog noget.