Forældre på Rønnes skoler sammen om protest mod budgettet

NYHED | ABONNENT | 13. SEP 2023 • 14:07
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. SEP 2023 • 14:07

Børnesko stillet op foran byrådssalen bliver kun den første happening, der skal markere de to skolebestyrelsers modstand mod at slå skolerne i Rønne sammen til ét distrikt. Alle elever vil være i evig risiko for at skulle skifte skole, og alle elever vil kunne opleve det mere end én gang, siger formanden for bestyrelsen på Søndermarksskolen.

Skolebestyrelserne på de to skoler i Rønne går nu sammen om at protestere mod at gøre Åvangsskolen og Søndermarksskolen til ét skoledistrikt.

Formålet er at spare penge på at skabe flere klasser, der kommer tættest muligt på de 28 elever, der er det højeste antal, som loven tillader. Ét skoledistrikt i Rønne vil indebære, at elever kommer til at skifte skole undervejs i den operation.

Den første protest starter fredag aften og vil derefter fortsætte frem til 21. september, hvor kommunalbestyrelsen førstebehandler næste års budget.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.