Flertal har ingen favorit til borgmesterpost

Flertal har ingen favorit til borgmesterpost
Thomas Thors. Foto: Jacob Jepsen
| 24. MAJ 2021 • 15:26
Af:
Marie Hofman

24. MAJ 2021 • 15:26

POLITIK

Hovedparten af bornholmerne ved ikke, hvem de ønsker som borgmester efter november måneds kommunalvalg. 

Det skriver TV2 Bornholm på baggrund af en meningsmåling Jysk Analyse har foretaget for stationen. Målingen er i tråd med en Jysk Analyses første af samme slags i år, der også viste meget uafklarede vælgere og ingen kandidat, der kunne samle bredt.

I den nye måling svarer 61 procent af de godt 1.000 adspurgte, at de ikke har en foretrukken kandidat blandt hverken de officielle eller uofficielle borgmesterbud fra de forskellige partier. Det skriver TV2 Bornholm. 

Tallene viser, at Winni Grosbølls afløser og partifælle Thomas Thors (S) har flest bag sig, dog kun med beskedne 13 procent. Næst efter følger viceborgmester Morten Riis (EL) med otte procent og Venstres Søren Schow (V) med seks procent.

Folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V), der stiller op for Venstre, men ikke som borgmesterkandidat, er den foretrukne hos blot to procent.

Målingen viser desuden, at René Danielsson (DF) er ønsket hos fem procent, mens Linda Kofoed Persson som Dansk Folkepartis officielle kandidat ikke kan mønstre en procent og får registreret 0 procent i målingen.

Det var mandag hverken muligt at få en kommentar fra Thomas Thors eller Søren Schow.

Du kan se hele TV2/Bornholms historie her