Flere virksomheder holder vinteråbent

Flere virksomheder holder vinteråbent
Flere butikker og virksomheder holder åbent i vinterhalvåret på Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen.
| 5. MAJ 2020 • 09:36
Af:
kasper-rasmussen

5. MAJ 2020 • 09:36
Unik natur med god plads, kvalitetstid, kunst og kunstha°ndværk samt sublime madoplevelser. Bornholm har sa° meget at byde pa° hele a°ret, og det gælder også om vinteren.

Den fælles indsats om at styrke vinterturismen pa° Bornholm har allerede nu ba°ret frugt efter et års arbejde. Flere overnatninger og flere vintera°bne virksomheder er nogle af de opna°ede resultater. Der er dog potentiale til meget mere, konkluderer Destination Bornholm i en pressemeddelelse.

Bornholm er et skønt sted året rundt. Det ved bornholmerne, og de deler gerne øen med danske og udenlandske gæster. Derfor gik en lang række aktører, med Destination Bornholm i spidsen, for 1 a°r siden i gang med at arbejde med udviklingen og markedsføringen af Bornholm som vinterdestination.

Blandt indsatsomra°derne var en koordinerende og samlet indsats for at fa° flere vintera°bne virksomheder, en fælles markedsføringstiltag med overnatningssteder og Bornholmslinjen, herunder en øget presseindsats med særlig fokus pa° vinterma°nederne.

Nu er det tid til at gøre status efter det første a°r for ma°nederne november til og med februar.
Overnatningstallene viser en flot fremgang med en samlet stigning pa° 23 procent henover denne vinter i forhold til samme periode a°ret før, skriver Destination Bornholm.

Antallet af vintera°bne virksomheder er ligeledes steget. Destination Bornholm har denne vinter registreret 217 vintera°bne virksomheder, som dækker alt fra spisesteder, overnatningssteder, attraktioner, kunst- og kunstha°ndværkere til dagligvarebutikker, biografer og fødevareproducenter.

Det er 29 flere end sidste vinter. Det viser vilje og lyst blandt virksomhederne til at være med til at understøtte omsætning og jobs henover hele a°ret.

Men der er rum for en styrket indsats. Ha°bet er, at endnu flere virksomheder vælger at holde vintera°bent i den kommende vinter.

– Vores ønske er, at endnu flere bakker op om vinterturismen. Pa° den ma°de gør vi oplevelsespaletten for vores gæster større, og dermed stiger tilfredsheden blandt vores gæster, samtidig med at vi styrker øens position med flere hela°rsjobs og større omsætning, siger Pernille Kofod Lydolph, direktør Destination Bornholm.