Færgebookinger til Folkemødet er halveret

Færgebookinger til Folkemødet er halveret
Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 18. MAJ 2021 • 14:35
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
18. MAJ 2021 • 14:35

FOLKEMØDET

Det er bookinger i en langt mindre skala, man lige nu ser hos både Bornholmslinjen og DAT til folkemødedagene.

For den coronatilpassede udgave af dette års demokratifestival afspejler sig selvsagt også på trafikbookinger til øen i de tre dage.

Hos Bornholmslinjen ser man lige nu en halvering på Rønne-Ystad-ruten sammenholdt med det seneste folkemøde i 2019.

Her oplevede man godt 92.000 reservationer på færgerne i under folkemødedagene, mens tallet i skrivende stund ligger på godt 45.000 reservationer.

Sådan lyder det fra Jesper Maack, pressechef ved Bornholmslinjen.

– Folk har været meget afventende, og det er selvfølgelig af gode grunde. Efter Folkemødet meldte ud, at de kommer igen i år, så begyndte vi at se lidt bookinger igen. Men det er stadig så nyt, at mange nok lige nu sidder og afventer situationen, siger Jesper Maack.

Folk venter

Samme billede genkender man hos DAT, hvor direktør, Jesper Rungholm, kan konstatere, at man lige nu ligger på godt 20 procent af den belægning, man normalt ser på flyruterne under Folkemødet.

– Det har ikke været overvældende med bookinger. Før Folkemødet meldte ud, at det blev til noget i år, var der få bookinger, og derefter er der faktisk ikke sket så meget, lyder det fra direktøren, der normalt plejer at have 120 flyvninger i de tre folkemødedage, hvor man også sætter flytrafikkens større Airbus og MD83-fly ind til at rumme de ekstra mange passagerer. Derfor skal man nu også til at justere på ruteplanen, som man lagde tilbage i november.

Dengang troede man på genåbning og dermed også et folkemøde, som vi kender det, forklarer Jesper Rungholm.

– Lige nu har vi alt for mange afgange, som simpelthen ikke giver mening i forhold til den nuværende situation, siger Jesper Rungholm. Lige nu har flytrafikken 14 daglige afgange hos DAT på ruten mellem Bornholm og København i perioden, og det skal man i den kommende uge skræddersy til dette års folkemøde, fortæller direktøren.

– Det er for tidligt at sige endnu, hvor mange ruter vi kommer til at have i dagene. Men vi skal i gang med at justere på programmet, så det går op med vores antal af fly og besætning, siger Jesper Rungholm.

Forventer flere bookinger

Det er dermed også direktørens overbevisning, at en indsnævring af afgange vil betyde flere bookinger.

– Lige nu har folk en masse afgange at vælge imellem, så de føler sig ikke stresset til at booke. Og så er der nok mange, som generelt stadig afventer situationen – det kommer måske til at ændre sig, siger Jesper Rungholm.

Hos Bornholmslinjen har man allerede tilpasset sejlplanen til årets coronaudgave af Folkemødet.

Der tages dermed 20 enkelture ud af programmet, som placeres henover sommeren og sensommeren, hvor de bedre kan matche efterspørgslen.

Samtidig tages to planlagte ture med Povl Anker helt ud af programmet, hvor det kun er hurtigfærgerne, der sejler i år.

Der er dog fortsat sat ekstra sejlruter ind, hvor man i år har syv ekstra dobbelture på Rønne-Ystad i de tre dage. For hos rederiet har man samtidig en forventning om, at bookingerne vil blive flere, jo tættere vi kommer på Folkemødet.

– Der skal nok komme flere bookinger helt frem mod Folkemødet. Hver gang vi hører nye gode nyheder om genåbning, så begynder folk at orientere sig om, hvad de kan lave til sommer, og så vil vi også helt automatisk se flere bookinger hos os, siger Jesper Maack, pressechef ved Bornholmslinjen.

Folkemødet 2021

Folkemødet 2021 løber af stablen fra den 17.-19 juni

Årets coronatilpassede folkemøde vil i år foregå i området omkring Cirkuspladsen og Danchells Anlæg i Allinge.

Her vil området blive opdelt i fire sektioner, der hver kan have op til 500 siddende deltagere.

Hovedscenen har sin egen sektion, mens de resterende 11 scener er fordelt ud over tre sektioner.

Og her har man på alle scener indlagt tre programblokke af morgen, middag og aften, som i år skal booke billet til.

Som deltager kan man kun booke billet til èn programblok på én scene om dagen.

En række scener har allerede udsolgt, mens det dog kun er fredagens middagsprogram der lige nu er helt udsolgt på alle scener. 

Folkemødet 2021 har desuden et digitalt spor i år, hvor syv af scenerne vil blive livestreamet på Folkemødets hjemmeside.