Er Bornholm et godt sted at være barn? Pædagogerne formand tøver med at svare
De bornholmske pædagogers formand er bekymret for, om han i fremtiden vil kunne sige, at Bornholm er et godt sted at være barn. Arkivfoto: Berit Hvassum

BØRN | BORNHOLM
12. OKT 2021 • 09:50
Henrik Nielsen
Journalist

Er Bornholm et godt sted at være barn? Pædagogerne formand tøver med at svare

Formanden for de bornholmske pædagoger et bekymret. Da han for nylig blev ringet op i forbindelse med en undersøgelse op til kommunalvalget og blandt andet blev spurgt, om han synes, at Bornholm er et godt sted at være barn, tøvede han med at svare.

– Jeg synes, Bornholm er et godt sted at være barn, altså lige nu og hvis barnet trives, men vi skal passe på det, vi har, og lige nu er vi på vej hen et sted, som ikke er særlig ambitiøst, siger formand Henrik Kofoed Hansen fra BUPL Bornholm i en pressemeddelelse.

Årsagen til hans tøven er det budgetforlig, Socialdemokratiet og Venstre indgik i begyndelsen af september. Et forlig, som han med sine pædagogfaglige briller finder dybt bekymrende.

– Der skal spares på de svageste, på skolebørnene, de yngste, og teknisk set bliver byggeriet af en ny daginstitution på nordlandet igen igen udsat, lyder det fra Henrik Kofoed Hansen.

På lige fod med andre områder er det svært at rekruttere medarbejdere til pædagogstillinger, og i BUPL's egen vilkårsundersøgelse siger cirka halvdelen af de nuværende medarbejdere, at de ikke forventer at blive i faget frem til folkepensionen. De peger på bedre normeringer og bedre psykisk arbejdsmiljø som det, der kan få dem til at ændre holdning.

– Det, der sker nu, er det stik modsatte. Dette skaber usikkerhed, mistrivsel og påvirker kvaliteten i daginstitutionerne negativt, siger BUPL's lokalformand, der er bekymret for, hvilken betydning budgetaftalen får for børnene og indsatsen med at skaffe tilflyttere, og om han i fremtiden vil kunne svare ja til, at Bornholm er et godt sted at være barn.Flere nyheder