DSU-formand afviser påstand fra Claus Larsen-Jensen – men stemte på ham

DSU-formand afviser påstand fra Claus Larsen-Jensen – men stemte på ham
Claus Larsen-Jensen kæmper med den siddende borgmester, Thomas Thors, om at blive spidskandidat ved kommunalvalget i efteråret. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 13. FEB 2021 • 16:47
| ABONNENT
13. FEB 2021 • 16:47

POLITIK

"De unge har valgt side i kamp om spidskandidatur", oplyste Bornholms Tidende forleden, og den artikel delte borgmester Thomas Thors (S) på sin Facebook-profil.

 

De af medlemmerne,
der bor ovre, er stadig
medlem af DSU Bornholm,
så de kan godt
stemme til urafstemningen

 

Naturligvis fordi artiklen, som baserede sig på en pressemeddelelse fra DSU Bornholm, oplyste, at et flertal i ungdomsorganisationen på et virtuelt møde "efter en lang og god debat, hvor mange ting blev diskuteret" var nået frem til følgende konklusion:

"Vores klare anbefaling til de bornholmske socialdemokrater er at sætte deres stemme på Thomas Thors i urafstemningen mellem den 1. og 23. marts og dermed sikre Bornholm en stærk socialdemokratisk borgmesterkandidat".

Det har fået modkandidaten ved urafstemningen, Claus Larsen-Jensen, til i den debattråd, der opstod under Thomas Thors opslag på Facebook, på et tidspunkt at skrive følgende kommentar til borgmesteren:

"Tillykke med den opbakning. Jeg forstår, at der deltog 6 i onlinemødet. At de 4 støttede dig, men at de 3 af dem bor i henholdsvis København, Aarhus og Odense, så de ikke kan deltage i urafstemningen på Bornholm".

Imidlertid afviser formanden for DSU Bornholm, Frederik Rigstad, over for Bornholms Tidende, at Claus Larsen-Jensens påstand er korrekt.

Det er rigtigt, at seks DSU-medlemmer deltog i mødet, som fandt sted over Google Meet, ligesom det er rigtigt, at et flertal på fire ud af de seks stemte på Thomas Thors, mens de resterende to stemte på Claus Larsen-Jensen – men ifølge Frederik Rigstad er det ikke korrekt, at tre af de medlemmer, som stemte på Thomas Thors, ikke har stemmeret ved urafstemningen.

– De af medlemmerne, der bor ovre, er stadig medlem af DSU Bornholm, siger han.

– Så de kan godt stemme til urafstemningen. De er også med i det, vi kalder den indre cirkel i DSU Bornholm, som udgøres af de mere aktive medlemmer. Vores møde var for alle medlemmer, men desværre var der altså kun seks, inklusive mig selv, der koblede sig op og deltog i det.

Hvor mange medlemmer er I i DSU Bornholm?

– Jeg har ikke det præcise tal, men det er 10-15 stykker.

Stemte ikke på Thors

Men I seks, der deltog, havde en debat, hvor I endte med at blive enige om at pege på Thomas Thors som jeres bud på en spidskandidat?

– Ja, vi talte om, hvem vi tror på, der kan bære Bornholm videre, og hvem vi skal stemme på som spidskandidat.

Hvor står du selv henne i det?

– Jeg var en af dem, som ikke stemte på Thomas Thors.

Du var altså den ene af de to, der stemte på Claus Larsen-Jensen?

– Ja.

Og der skulle altså bare flyttes en enkelt stemme, så havde I stået lige?

– Ja, det er rigtigt.

Men du har ikke desto mindre i din pressemeddelelse loyalt fortalt, at Thomas Thors er en dygtig politiker, som DSU peger på?

– Ja, men det mener jeg også, han er. Og vi var også enige om på vores møde, at lige meget hvem, der bliver valgt som borgmesterkandidat, så støtter vi 100 procent op om vedkommende, siger Frederik Rigstad.