Drabsdømte brødres mor anmelder offer for voldtægt
Sidste år blev to brødte dømt for drabet på 28-årige Philip Mbuji Johansen ved bålhytten i Nordskoven. Umiddelbart før ankesagen har deres mor anmeldt offeret for voldtægt. Foto: Holger Larsen

BREAKING | RØNNE
25. OKT 2021 • 13:20
Henrik Nielsen
Journalist

Drabsdømte brødres mor anmelder offer for voldtægt

Bornholms Politi har modtaget en anmeldelse om voldtægt fra moren til de to mænd, som i november blev dømt for drabet i Nordskoven på 28-årige Philip Mbuji Johansen natten til den 23. juni 2020.

Tirsdag starter ankesagen om de to unge bornholmske mænd, Mads og Magnus Møller, der 1. december 2020 blev dømt for at slå Philip Mbuji Johansen ihjel med vold i bålhytten i Nordskoven ved Rønne.

Netop inden sagen skal starte, har de to drenges mor, der indtil nu ikke at udtalt sig om sagen, anmeldt offeret Philip Mbuji Johansen for voldtægt, inden han blev slået ihjel.

Det bekræfter kommunikationsrådgiver Eva Bundegaard hos Bornholms Politi.

– Vi har fået anmeldelsen i løbet af weekenden, siger hun.

Ifølge anmeldelsen skulle voldtægten have fundet sted sidste år.

Under retssagen i november forklarede den yngste bror, at Philip Mbuji Johansen skulle have "en lærestreg", efter at brødrenes mor samme dag havde fortalt dem, at Phillip Mbuji Johansen angiveligt skulle have voldtaget hende. På det tidspunkt forelå der ikke nogen anmeldelse til politiet.

Bornholms Politi vil undersøge sagen nærmere, men så længe den verserer, kan Eva Bundegaard ikke sige noget om, hvordan politiet efterforsker den.

Landsretten er tirsdag til torsdag på Bornholm for at behandle ankesagen om drabet ved bålhytten i Nordskoven, hvor de to brødre håber at få omgjort dommen til vold med døden til følge og deraf lavere straframme.Flere nyheder