”Jeg har lige modtaget brevet fra dig og du skal have tak for det. Jeg blev glad, da snart jeg saa, det var fra dig. Men da jeg havde læst det, havde jeg nær givet mig til at græde over, at du min kære søster kunne faa dig til at skrive saadan et haanende brev til mig, for du gør ligefrem nar ad Frelsens Hær og dens principper. Jeg vil dog alligevel fortælle dig, at jeg ikke behøver være kalveknæet for at være soldat i Frelsens Hær. Tror du, at Gud synes om, at der er nogen, som gør nar ad nogen af hans frelste skare lige meget, hvor de staar, om de er metodister, baptister, Frelsens Hær eller nogen anden kirkelig retning?”
Søstrene holder dog sammen, selvom de er uenige om det religiøse tilhørsforhold, og da Elvira befinder sig i Bruxelles, skriver hun til sin søster Dagny: ”Jeg er ellers hos en ualmindelig flink kaptain, vi er rigtig gode venner. Jeg har kun en ting mod hende, og det er at hun absolut morgen og aften vil have lov til at kysse mig paa begge kinder, for det er nemlig skik hernede, men jeg forsikrer dig for, at det er en hel tortur for mig alt det smaskeri, og jeg snyder mig fra det, naar jeg paa nogen maade kan se mit snit dertil. Det er jo ikke saadan som med dig, for du kan jo godt lide at faa kys især af Harald?,” skriver Elvira og hentyder drillende til, at Dagny har fået en forlovet.
Efter Elviras ophold i Belgien, eksisterer der ikke mere om hende i Frelsens Hærs arkiver, og det næste sted, vi finder hende er i Lobbæk på Bornholm. Her står hun opført i Folketællingen for 1930, hvor hun er husassistent i Andreas Linds byggeforretning og cementstøberi.
Elvira og Poul i deres yngre år.
På et eller andet tidspunkt beslutter hun at rejse til Sjælland igen, og i 1940 finder vi hende sammen med hendes mand Poul Erik Larsen i Taastrup. I huset bor også Elviras svigermor Marie Sofie Larsen, som har mistet sin mand året før. Det er nærliggende, at det er Poul Eriks barndomshjem, som de er flyttet ind i.