De nye politikere kom vidt omkring ved seminar

De nye politikere kom vidt omkring ved seminar
De bornholmske kommunalpolitikere sad mandag og tirsdag til seminar på Green Solution House. Foto: Johannes Nilsson
NYHED | ABONNENT | 26. JAN 2022 • 16:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. JAN 2022 • 16:30

Noget seriøst, noget udfordrende og også noget sjovt. Den nye kommunalbestyrelse blev præsenteret for lidt af hvert under to dages seminar på Green Solution House.

 

Hvor mange rulletrapper er der på Bornholm? Og hvor mange bornholmske gårde står opført i gårdregistret som "hundelortegårde"?

Både de spørgsmål og rigtig mange andre kom den nye kommunalbestyrelse omkring, da de 23 medlemmer mandag og tirsdag var samlet på Green Solution House i Rønne. De to spørgsmål her som del af en quiz om Bornholm, som direktørerne Trine Dorow og Lillian Rasch Madsen havde strikket sammen som aftenunderholdning. Kommunalbestyrelsen overnattede også på Green Solution House.

– Det var intenst, men super godt. Det var en god måde at få den nye kommunalbestyrelse rystet sammen på. Der var en super god stemning, fortæller gruppeformand Linda Kofoed Persson (DF).

Det var en god måde at få den nye kommunalbestyrelse rystet sammen på

Linda Kofoed Persson, gruppeformand, DF

I den seriøse afdeling blev de bornholmske politikere sat ind i, hvad der er deres ret og deres pligt, hvad de skal – og hvad de ikke må. Regionskommunens økonomer kom også forbi og fortalte om, hvordan kommunen tilrettelægger sin økonomi.

– Der er jo mange nye medlemmer af kommunalbestyrelsen. Vi gamle havde hørt det før, men det er jo også godt at få genopfrisket, siger Linda Kofoed Persson.

Forskellige typer af politikere

Konsulenter udefra satte den nye kommunalbestyrelse ind i de mange forskellige måder, som man kan være politiker på. De havde isoleret forskellige typer af politikere, heriblandt den professionelle, den konkurrerende, ildsjælen, ideologen, den antiautoritære, den utålmodige, den berørte, den tilflyttede og den lokalsamfundsstøttende.

– Jeg tog udgangspunkt i "den utålmodige" og sagde, at jeg var den tålmodige politiker. Det var der så spredt latter over, at jeg kaldte mig, fortæller Linda Kofoed Persson.

– Det foregik i grupper på tværs af partierne, og det mundede ud i en respekt for, at man er forskellige typer og også forskellige politikertyper. Det er jo ligesom på en arbejdsplads, hvor man også skal lære hinanden og hinandens roller at kende. Kommunalbestyrelsen er også en arbejdsplads, hvor sådan nogle ting er vigtige, siger hun.

Og nå ja, svarene på de to quizspørgsmål? Seks bornholmske gårde står ifølge Linda Kofoed Persson faktisk opført i gårdregistret som "hundelortegårde". Og rulletrapper er der tre af på Bornholm: To i Snellemark Centret i Rønne og en ved terminalen til færgen mod Køge.

– Det var der ikke ret mange, der vidste. De fleste huskede kun rulletrappen i Snellemark Centret, men der er jo faktisk to: En op og en ned. Og rulletrappen til Køge-færgen var der heller ikke nogen, der havde tænkt på. Undtagen Søren Schow, for den havde han selvfølgelig fuldstændig styr på, fortæller Linda Kofoed Persson.