Christiansø: Tårnhøjt incidenstal var falsk alarm

Christiansø: Tårnhøjt incidenstal var falsk alarm
Søren Thiim Andersen har i dag forklaret den danske presse, hvorfor Christiansø i virkeligheden ikke har et incidenstal på 2057. Eget foto
| 11. MAJ 2021 • 19:30

11. MAJ 2021 • 19:30

Søren Thiim Andersen, administrator på Christiansø, brugte det meste af mandagen på at tale med den danske presse.

Mandag morgen kom det nemlig frem, at incidenstallet på øgruppen nordøst for Bornholm var på 2.057, efter at en af øernes indbyggere var testet positiv med covid-19.

Kommer det testjusterede incidenstal over 250 smittede per 100.000 indbyggere, skal en kommune lukkes ned. Derfor havnede Christiansø pludselig i den højrøde zone.

Og så alligevel ikke.

Søren Thiim Andersen har nu haft lejlighed til at fortælle hele mediedanmark, at der ganske vist er en person med folkeregisteradresse på Christiansø, der er testet positiv.

– Men vedkommende går på efterskole i Nordjylland, så det har ingen betydning for os, siger han og tilføjer:

– Incidenstal fungerer i det hele taget bedre, når populationen er større.

Der er altså  ikke nogen smittede på Ertholmene, forsikrer Søren Thiim Andersen, og det har der faktisk ikke været en eneste gang under den årelange epidemi.

– Vi har haft to, der var podet positive, men det viste sig at være falsk alarm, siger chefen fra Christiansøs administration

Søren Thiim Andersen kunne i øvrigt oplyse, at det nu ligger fast, at endnu ikke færdigvaccinerede øboer under 65 bliver tilbudt andet stik med en vaccine fra Pfizer/Biontech.

Alle øens beboere over 65 er allerede færdigvaccineret med Astra Zeneca-vaccinen, mens de øvrige har fået første stik. Mandag fik Søren Thiim Andersen besked fra regionen om at de resterende beboere fra 18 til 65 bliver færdigvaccineret i slutningen af maj. Og det bliver altså med Pfizer/Biontech-vaccinen.