Byforening opfordrer gæster til at benytte sommerparkering
Hvis man følger skiltet "Parkering Centrum", kommer man til den nye sommerparkeringsplads ved Korshøje i Svaneke. Fotos: Jens-Erik Larsen

TRAFIK | SVANEKE | GRATIS
10. JUL 2021 • 17:00
Henrik Nielsen
Journalist

Byforening opfordrer gæster til at benytte sommerparkering

Det er sikkert som amen i kirken, at sommer er lig med trafik- og parkeringskaos i en række byer her på øen. En af disse er Svaneke, hvor byens smalle og kringlede gader passer dårligt sammen med masseturisme og -bilisme. Derfor er der etableret sommerparkering med plads til 100 biler, så turister og gæster fra resten af Bornholm ikke behøver at køre rundt i centrum for at lede efter en parkeringsplads, som ikke er der.

Byforeningen Svanekes Venner fortæller i en pressemeddelelse, at når bilister kører ind i byen via Østermarievej eller Storegade, så er der adgang til 100 parkeringspladser, hvor man med fordel kan parkere gratis hele døgnet.

På hjørnet af Storegade og Korshøje er der opsat et skilt med teksten "Parkering Centrum". Når man drejer ned ad Korshøje, ligger parkeringspladsen 200 meter fremme på højre hånd.


Sommerens ekstra parkeringsplads ved Korshøje i Svaneke. Foto: Jens-Erik Larsen

Kommer bilisterne fra Nexø og Gudhjem, kan de med fordel også benytte parkeringspladsen via Storegade.

"Ved at benytte de 100 parkeringspladser på Korshøje skaber vi mere luft inde i Svaneke centrum, så vi alle, såvel fastboende som turister, kan nyde den smukke, gamle købstad, uden at der er trængsel, trafikpropper eller parkerede biler på hvert et gadehjørne", lyder det fra Byforeningen Svanekes Venner. Flere nyheder