Bornholm fik to nye velfærdstalenter

Bornholm fik to nye velfærdstalenter
Hajair Hamid Taaban og Frederikke Letholm Jørgensen med deres priser. Privat foto
NOTITS | 29. MAJ 2023 • 15:30
NOTITS
29. MAJ 2023 • 15:30

Endnu en gang præsterer bornholmsk omsorgspersonale over evne, skriver formand for social- og sundhedsudvalget René Danielsson i en pressemeddelelse.

Han referer til, at prisen som Velfærdstalent er blevet uddelt for sjette gang i et samarbejde mellem FOA og Pensam til 100 unge i Danmark.

Med Velfærdens Talent 100 hyldes og sættes der fokus på de mange unge talenter, som arbejder inden for velfærdssektoren, og som hver dag gør en stor forskel for andre – både menneskeligt og fagligt.

Alle under 36 år ansat inden for FOA's faggrupper har haft mulighed for at blive nomineret til prisen af sine kolleger, arbejdsgiver, borgere med videre. Selve fejringen foregik den 24. maj på Christiansborg.

– Men her på Bornholm har vi de seneste tre år fejret kåringen lokalt også, fortæller René Danielsson i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Hajair Hamid Taaban og Frederikke Letholm Jørgensen fra henholdsvis Plejecenter Åbo og Plejecenter Lunden har gjort øen ære ved at gøre sig ekstraordinært godt bemærket. Det betyder, at Bornholm igen får flere velfærdstalenter i forhold til landsgennemsnittet.

Siden prisens start har Bornholm fået udpeget 13 ekstraordinært gode medarbejdere, hvilket er mere end dobbelt så mange, som øens størrelse berettige til, forklarer udvalgsformanden og fortsætter:

– Det bør alt andet lige anerkendes. Hajair og Frederikke går den ekstra mil, tager den ekstra tørn og bringer kun positiv stemning overalt på deres vej. Noget som skinner igennem i de indstillinger, som har sikret dem deres titler.

Svært

Han forklarer, at han ved, det til tider kan være svært at opretholde motivationen, og at rammerne og rammevilkårene kan gøre det svært at levere det, man gerne vil, men ikke desto mindre gør de to velfærdstalenter det.

– Jeg ved, at hele udvalget er pavestolte af jer og sender jer de største lykønskninger. I er gode rollemodeller for alle, der arbejder med mennesker, noterer René Danielsson og kommer med følgende opfordring:

– Vi skal blive bedre til at anerkende dem, som gør det ekstra under svære vilkår, og derfor synes jeg, at du bør ønske de to et stort tillykke, hvis du møder dem på gaden den kommende tid. For uden folk som dem er der ikke meget velfærdssamfund tilbage. tøm