Borgmester slår fast: Udbud skal ikke gå om

Borgmester slår fast: Udbud skal ikke gå om
Det vil være alt for dyrt at lade udbuddet om affaldssortering gå om, skriver borgmester Jacob Trøst i et facebook-opslag. Fotograf Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 15. JAN 2022 • 16:30
Berit Hvassum
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
15. JAN 2022 • 16:30

Borgmester Jacob Trøst og Helle Munk Ravnborg, forperson for Natur-, Miljø- og Planudvalget, har som følge af den sidste uges debat og tvivl om udbuddet af affaldssortering på Bornholm, tidligere på ugen rettet henvendelse til kommunens administration for at få belyst mulighederne for at annullere udbuddet.

I et facebook-opslag skriver borgmesteren nu, at affaldsudbuddet ikke vil gå om.

Det vil være kommunen, dvs. borgerne, der ikke alene ville skulle dække merprisen ved andre udbud, men også den erstatning, som kommunen ville blive idømt.

– Hvis BOFAs direktørs vurdering holder, så taler vi om en ekstra udgift på små 100 millioner kroner. Og det helt uden at vi vil få en billigere løsning over de kommende 10 år, skriver Jacob Trøst.

Opgaven blev vundet i en udbudsrunde i efteråret af den sjællandske konkurrent HCS. HCSs pris lå 60 millioner under Fugatos.

Helle Munk Ravnborg har tidligere lørdag udtalt i Bornholms Tidende, at 100 millioner kroner omtrent svarer til prisen af et nyt rådhus på Snorrebakken.

Debatten opstod efter at det kom frem, at det bornholmske renovationsfirma Fugato havde tilbudt kommunen en affaldssortering med færre skraldespande ude hos borgerne.

Borgmesteren skriver endvidere i sit facebook-opslag, at der har været en lang proces forud for udbuddet.

– De daværende udvalg og den daværende kommunalbestyrelse var inddraget og slutteligt valgte det billigste tilbud, vel vidende, at mere affaldssortering koster flere penge. Jeg mener også, at vi har en forpligtelse til at aflevere et bedre miljø til de kommende generationer, og at vi ikke kommer udenom, at det koster ekstra.

– Jeg håber, at ordningen med tiden kan tilpasses de enkelte borgeres behov, f.eks placering af spande og 14 dages tømning, så der bliver mulighed for at spare penge på at leve miljøbevidst, afslutter han.

'