Ældreråd søger hjælp til ny affaldssortering

Ældreråd søger hjælp til ny affaldssortering
Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd, fortæller i en pressemeddelelse, at ældrerådet vil følge sagen om ny affaldssortering meget tæt i den kommende tid, idet rådet ser mange udfordringer på området ikke mindst for ældre og handicappede borgere. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 12. JAN 2022 • 18:50
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
12. JAN 2022 • 18:50

Det bliver snart dyrere og mere besværligt at komme af med sit affald. Det giver ikke mindst udfordringer for øens ældre borgere, mener Bornholms Ældreråd, der derfor har valgt at søge hjælp hos Danske Ældreråd.


Dagens møde var det første ordinære møde i det nye Ældreråd, der tiltrådte den 1. januar 2022 og skal virke i fire år. Et af punkterne, der blev diskuteret, var den kommende affaldssortering, som Ældrerådets repræsentant i BOFA’s Brugerråd i løbet af 2021 har deltaget i flere møder om. 

Ifølge en pressemeddelelse, så er Bornholms Ældreråd bekymret for den nye affaldssortering, som ventes implementeret inden udgangen af året.

– Ældrerådet vil følge området meget tæt i den kommende tid, idet rådet ser mange udfordringer på området ikke mindst for ældre og handicappede borgere, fortæller formand Erik A. Larsen.

– Eksempelvis har vi svært ved at se, hvorledes man skal transportere affald til opsamlingsøer måske op til 300 meter fra sin bopæl. Dette sammenholdt med en voldsom prisstigning på 1400 kr. om året er ikke tilfredsstillende, fortæller formanden.

Bornholms Ældreråd har derfor valgt at rejse sagen i Danske Ældreråd, der er landsorganisation for de folkevalgte ældreråd i kommunerne.

Støtter nybyggeri

Bornholms Ældreråd er også kritiske overfor, at brugerrådet for Bornholms Folkebiblioteker blev nedlagt for nogle år siden og ser derfor gerne, at Bornholms Regionskommune opretter rådet igen.

På baggrund af flere henvendelser vil ældrerådet desuden tage kontakt til Bornholms Regionskommune med et forslag til etablering af gadelys fra rundkørslen/Snorrebakken i Rønne og hen til indkørslen til Plejecenter Snorrebakken.

Af pressemeddelelsen fremgår det i øvrigt, at ældrerådet ser positivt på de forskellige projekter om opførelse af boliger rundt om på øen og ikke mindst i Rønne, som planlægges i øjeblikket.

– Ældrerådet kan kraftigt anbefale disse projekter, da der mangler boliger til bl.a. ældre borgere på Bornholm. Ældrerådet håber, at nytænkning på området må gøre sig gældende bl.a. vedr. bofællesskab m.m, fortæller formand Erik A. Larsen.


Bornholms Ældreråd pr. 1. januar 2022

Følgende personer er medlemmer af det nye råd, heraf fem nyvalgte:

Erik A. Larsen, formand

Vibeke Møller Jensen, næstformand

Anita Mortensen, formand for følgegruppen vedr. Social og Sundhed

Jan Harvest, formand for følgegruppen vedr. Kultur, Teknik og Miljø

Else-Marie Andersen, Dorrit Yvonne Dahl, Jens Oskar Pedersen, Inger Lassen Kaspersen, Birte Weinreich Jensen, Gert Johansson og Kent Kure Johnsen.