Ægtepar blev selvstændige i 2016: 'Vi er rigtig gode til at arbejde sammen'

Ægtepar blev selvstændige i 2016: 'Vi er rigtig gode til at arbejde sammen'
Emelie Pettersson og Tommy Bager sagde i første omgang nej til at blive selvstændige, men besluttede alligevel at give det en chance. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 31. JAN 2021 • 16:36
Lisbet Holst
Journalist
| ABONNENT
31. JAN 2021 • 16:36

ERHVERV

Emelie Pettersson og Tommy Bager købte Tejn Smedeforretning i december 2016.

Hun kommer fra Rutsker og er udlært lastvognsmekaniker, han er vokset op i Olsker og udlært smed.

 

Alt, hvad vi gør her,
gør vi som et aktivt valg

 

Parret mødte hinanden for 10 år siden og har børnene Lærke, seks år, og Max på fem.

Da de fik tilbudt at købe forretningen, sagde de i først omgang nej.

Men der skulle ske noget nyt. Tommy Bager arbejdede som rejsemontør og havde mellem 200 og 300 rejsedage om året – det var ikke ideelt med to små børn.

– Vi sagde nej, mest fordi mine forældre er selvstændige. De arbejdede altid, og det havde jeg ikke lyst til, at vi skulle, fortæller Emelie Pettersson.

– Min far solgte sin maskinstation, da jeg blev konfirmeret, fordi der gik det op for ham, at hans datter skulle konfirmeres. Det er sådan et meget godt billede, ikke? Det syntes jeg livet var for kort til, det gider jeg ikke.

– Så tog vi på en uges ferie, og da vi kom hjem igen, kiggede vi egentlig bare på hinanden og sagde, at nu prøver vi det, og vi gør det på en måde, så det skal være en fordel for vores familie. Det er vores indgangsvinkel, og sådan er det også blevet. Vi har begge to kørt hjem til fyraften. Selvfølgelig er der perioder med spidsbelastninger, min mand har også været ude at lave rejsearbejde, men så er det et aktivt valg, vi har taget, siger Emelie.

Lige nu er børnene hjemme fra børnehave og skole. Emelies forældre tager børnene en dag om ugen, så hun kan få en arbejdsdag på kontoret.

Hun tager sig af alt, der har med personalet i virksomheden at gøre, passer telefonen, står for markedsføring med mere.

Ægteparrets arbejdsfordeling fungerer rigtig godt.

Vi er gode

Hvad giver det jer at drive jeres egen virksomheden?

– For os er det en blanding af selvstændighed og rigtig meget frihed. Vi er her jo også sammen, så det er noget, vi arbejder sammen om, både privat og forretningsmæssigt. Det er vi rigtig gode til. Vi er gode til at få det til at fungere og få taget de rigtige beslutninger, få snakket tingene igennem. Vi kigger meget indad, og det er en af vores helt store styrker.

– Vi har via Business Center Bornholm være med på ledelsesmoduler. Vi har lavet forretningsplaner og strategier. Alt, hvad vi gør her, gør vi som et aktivt valg, både i forhold til vores virksomhed og vores privatliv. Så vi snakker rigtig meget om tingene, jeg og Tommy, både for at få tingene til at fungere og for at få det til at passe til et godt familieliv, siger Emelie Pettersson.