5 ting du kan lave i weekenden
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

GUIDE | BORNHOLM | GRATIS
23. JUL 2021 • 14:30
Sofie Møller
Journalist

5 ting du kan lave i weekenden

Sommerferien på Bornholm brager derudaf. Turisterne valfarter til øen, og der er også i denne weekend meget at opleve for både turister og lokale.

1. 10 år med gadeteaterfestival

Hver sommer præsenterer Bornholms Internationale Gadeteaterfestival (bigf) dansk og internationalt professionelt gadeteater og ny cirkus for bornholmerne og øens mange sommergæster helt gratis. I weekenden er det 10. gang de kommer rundt, så mon ikke der er skruet ekstra op for præstationerne. Programmet byder på tre dage med 25 gratis forestillinger for hele familien rundt på Bornholm. Gadeteaterfestivalen vil fejre sit 10 års jubilæum med Hasle som centrum, men også med forestillinger i Rønne, Soldalen og Gudhjem.

2. Lev som i middelalderen

Hele ugen har der været gang i den på Bornholms Middelaldercenter, hvor hundredvis af middelalderentusiaster er flyttet ind for at leve som i middelalderen. Pladsen bugner af historiske telte, hvor man kan handle, spise, se folkene arbejde og prøve nogle af de mange aktiviteter, de forskellige grupper tilbyder. Alle gæster er velkomne til at komme på besøg, så hvis du vil se, hvordan man bryggede mjød, støbte smykker eller lavede legetøj for 1.000 år siden, er sidste chance lørdag den 24. juli.

3. Fest på havnen i Snogebæk

Tag hele familien med på havnen i Snogebæk, når der i weekenden holdes Snogebæk Brofest. Her vil der være mulighed for hoppeborg til børnene, dåsekast, sømbod, det muntre køkken, dyst i kaproning, pudekamp over vand og cykling i vand. Der vil også være godt med ting og sager til den søde og salte tand, da der vil være kage- og kaffebod, vaffelbod, kraksild, pølser, helstegt pattegris, øl, sodavand, vand, gincocktails fra det lokale Wild Distillery. I løbet af dagen kan både unge og gamle svinge træbenet til live musik og en lokal DJ. Festlighederne løber af stablen lørdag fra klokken 13 til 02, og det vil ikke koste en krone at møde op.

4. Musik i Sandvig

Hvis du er til den gode musikoplevelse i smukke omgivelser, så skal du i weekenden tage til Sandvig, hvor Sandvig Musikfestival har været i gang hele ugen. Det har været en uge, hvor Nordbornholm har sydet af stemningsfuld musik i forskellige genrer, og det fortsætter både lørdag og søndag. Her vil du kunne opleve alt fra Magnus og Ole Christensens egne hippienumre til lidt lækkert jazz, når festivalen skal rundes godt af om søndagen.

5. Opelklubben kommer og viser biler i Østerlars

Er du enten til Opelbiler, bagagerumsmarked eller naturbingo, så smut forbi Dagli' Brugsen i Østerlars søndag eftermiddag. Som du kan høre, vil der være lidt for enhver smag, når der skrues op for søndagshyggen og Opelklubben kommer og udstiller en række biler. Arrangementet starter klokken 13. Flere nyheder