12-15-årige skal tilbydes coronavaccine

| 17. JUN 2021 • 12:15
Af:
/ritzau/

17. JUN 2021 • 12:15

CORONA

Børn i alderen 12-15 år får mulighed for at blive vaccineret mod covid-19.

Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, torsdag på et pressemøde om samme emne i Eigtveds Pakhus i København.

Det kommer "formentlig" til at ske fra september.

Tilbuddet om vaccination til de 12-15-årige vil ske, når alle grupper i alderen over 16 år er færdigvaccineret.

Sundhedsstyrelsen vil i de kommende måneder følge med i internationale erfaringer og sikkerhedsdata om vaccination af børn og unge, inden udrulningen bliver sat i gang.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) godkendte i maj, at vaccinen fra Pfizer/Biontech kunne bruges til børn fra 12 år og opefter. Indtil da havde vaccinen kun været godkendt til personer ned til 16 år.

Vaccinen er "sikker" for de 12 til 15-årige, og effektiviteten af vaccinen er "tordenende høj". Det viser de hidtidige data, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Han ønsker dog mere viden om sikkerheden for børn, og den vil komme i de kommende uger, forventer han:

– Vi vil gerne have mere data, når det gælder børn. Det forventer vi at få hen over sommeren, fordi andre lande, som eksempelvis USA, har taget vaccinen fra Pfizer i brug, siger Søren Brostrøm.

Det bliver "fuldstændigt frivilligt", om børn fra 12 til 15 år skal tage vaccinen, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

– Der kommer til at være rigtig meget information, og de unge og deres forældres valg vil blive respekteret. Fravalg af vaccinen vil blive vaccineret, siger Søren Brostrøm.