Snorrebakkens populære dyr
Dyrefigurerne er lavet af glasfiber.

26. MAR 2021 • 14:04VEST • AF HOLGER LARSEN OG  BERIT HVASSUM (FOTO) • GRATIS

Snorrebakkens populære dyr

ÆLDRE

Du har måske set dem, når du er kørt forbi på ringvejen og har tænkt: Nåh, er de begyndt at holde dyr på plejecentret?

Og ja, det er de. En ko, en hest, en kronhjort og to harer, Altså dyrefigurer, for de er af glasfiber, forklarer Lone Sofie Nielsen, leder i det røde hus på Plejecenter Snorrebakken.

– Det startede med, at vi havde en beboer, der var meget bekymret for, at når han ikke så nogen dyr, skyldtes det, at de allesammen var blevet slået ihjel. Vi havde på et tidspunkt en idé om, at vi skulle have nogle geder gående. Men det viste sig ikke at være så nemt at få. Så fandt vi dyrene her. De giver grund til nogle rigtig gode samtaler, og man har noget at være fælles om. Nogle beboere kommer ude fra landet og kan fortælle historier om, hvordan de selv har passet dyr, og nogle er kommet på travbanen, siger Lone Sofie Nielsen, der mener, at dyrene er et godt supplement til sansehaven.

En ko af sortbroget dansk malkerace er blandt dyrefigurerne ved Plejecenter Snorrebakken.

Dyrefigurerne giver anledning til mange smil, og på plejecentret får man også mange positive kommentarer om dyreholdet – og især da kronhjorten nærmest indgik som et rensdyr i julebelysningen.

Lone Sofie Nielsen kan som endnu et plus i historien fortælle, at den bekymrede beboer har fået mere ro, nu hvor han kan se, at der stadig er dyr i området. Og dem er der i øvrigt også en del af i levende live, idet der jævnligt ses harer og rådyr i naturområdet ved plejecentret.

På plejecentret glæder man sig til, at børnene fra den børnehave, man har et samarbejde med, kan få lov til at komme op og se dyrefigurerne og have noget nyt at være fælles om sammen med de ældre.

Dyrene kan ses fra ringvejen, hvilket nok har givet mange bilister et smil på læben.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.