Løbende børn hjælper andre børn

Løbende børn hjælper andre børn
Svartingedal Skole i Hasle har som den før – og indtil videre eneste – meldt sig til Red Barnets arrangement Bornholmske børn løber. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 17. MAR 2021 • 09:11
Henrik Nielsen
Journalist

17. MAR 2021 • 09:11

MOTION

Svartingedal Skole har som den første meldt sig til arrangementet Bornholms børn løber, som Red Barnet står bag. Arrangementet har fokus på børns trivsel, samvær og sundhed, hvilket ifølge Red Barnet er særdeles relevant ovenpå nogle måneder med coronanedlukninger. Som udgangspunkt foregår det på Skolernes Motionsdag.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bornholmske børn løber giver skolerne og børnene mulighed for at indsamle midler til Red Barnets internationale og nationale arbejde og Red Barnet Bornholms lokale arbejde, som sigter på at redde, styrke og beskytte børn.

Det er forudsætning for gennemførelsen af Bornholms børn løber, at en stor del af de lokale skoler tilmelder sig arrangementet, som er gratis at deltage i. Derfor har alle skoler og Campus Bornholm modtaget en invitation til at deltage, fortælle Red Barnet Bornholms formand, Martin Jensen, i pressemeddelelsen.

Indtil videre er det kun Svartingedal Skole i Hasle, der har tilmeldt sig, men der har været positive tilkendegivelser fra flere andre skoler, og Martin Jensen glæder sig over udsigterne til at gennemføre et frivilligt, socialt arrangement af denne størrelse på Bornholm. Mest på grund af opmærksomheden på børnenes trivsel, samvær og sundhed, men også på grund af det samarbejde, der vil være mellem skolerne, Red Barnet, Red Barnet Bornholm samt de erhvervsdrivende, der ønsker at støtte arrangementet.