Oplagt løsning, mener formand: Sponseret shuttlebus op og ned ad bakken

Oplagt løsning, mener formand: Sponseret shuttlebus op og ned ad bakken
Gudhjem er et trækplaster om sommeren. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 17. MAJ 2022 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. MAJ 2022 • 05:30

Et par elektriske minibusser kunne være en løsning i turistsæsonen, mener Danny Christensen. Om vinteren bør busserne kunne køre ned uden problemer, siger han.


Selvom det kan lyde ældrefjendsk, så kan Danske Seniorers kredsformand på Bornholm godt forstå, at nogle i Gudhjem ikke ønsker BAT's store busser ned igennem byen i sommersæsonen. Ifølge ham ligger løsningen lige for, og den er inspireret af hans eget lokalområde.

– Min tanke er, at man bruger en shuttlebus, ligesom dem vi bruger her i Allinge under Folkemødet. Der kan de godt finde ud af at sætte en mindre, elektrisk bus ind, siger kredsformand Danny Christensen på baggrund af den aktuelle debat om busdriften i Gudhjem.

Finansieringen har han også tænkt over.

– Den skulle køre med sponsorhjælp eller reklamestøtte, fra øvre til nedre hele tiden, op og ned og op og ned, og man skulle kunne stå på og af, siger Danny Christensen.

Store busser til få passagerer

Det er ikke en helt ny tanke. Faktisk tager den udgangspunkt i en tanke, der er så gammel, at Danny Christensen efter eget udsagn har drøftet den med de seneste tre trafikchefer hos BAT.

– Jeg har diskuteret det med mindre busser til få passagerer. Hvorfor kører de rundt med så store busser? tænker jeg altid. Nu er det aktuelt, og jeg kan godt forstå, selvom det lyder ældrefjendsk, at dem i Gudhjem ikke vil have de busser ned igennem. Der sker også påkørsler en gang imellem, og det kan i hvert fald ikke afvises, at det sker, siger han.

Samtidig mener han, at en shuttlebus kan sætte fart på indfasningen af elektriske køretøjer.

– Jeg synes, det er så indlysende at tage hul på den debat om elektriske køretøjer ved at få fat i to – en, der kører op, og en, der kører ned, hver halve time. Det er bare min mening, siger Danny Christensen.

Bus ned om vinteren

Derfor er en sponsor- eller reklamefinansieret shuttlebus ifølge ham en oplagt løsning i turistsæsonen. Med hvad med resten af året, hvor der heller ikke kører busser ned i Gudhjem, så ældre eller dårligt gående skal gå op ad bakken?

– Det gør næppe noget, at der er bustrafik igennem Gudhjem i vinterhalvåret, hvor bussen kan bevæge sig frit. Det gør ikke noget, og det generer ikke nogen. Der synes jeg, at de skal køre ned og samle op. De skal ikke have nogen stop undervejs, så bor man midt i, byen så er der lige langt begge veje, siger Danny Christensen.