Hammershus bliver forsinket

Hammershus bliver forsinket
Arkivfoto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | 9. FEB 2024 • 11:00
TOPNYHED
9. FEB 2024 • 11:00

Hammershus ankommer først til Køge klokken 02.00 natten til lørdag i stedet for fredag aften som planlagt klokken 22.30.

Det oplyser Køge Havns direktør, Thomas Kampmann, til Tidende, efter at have fået besked fra rederiet.

Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, har efterfølgende ligeledes bekræftet oplysningen i en mail til de bornholmske medier.

"Kraftigt forhøjet vandstand i Køge kombineret med kraftige vindstød direkte ind i havnen gør, at vi må udskyde afgangen for Hammershus i eftermiddag," skriver han.

DMI har varslet forhøjet vandstand i blandt andet Køge Bugt fredag.

Forhøjet vandstand og kraftig blæst har to gange inden for relativt kort tid - i oktober og januar - medført, at godsfærgen Hammershus slet ikke kunne lægge til i havnen, hvorfor den måtte sejle retur til Rønne Havn.

Klokken 22.30, når færgen efter planen skulle anløbe Køge Havn, er prognosen ifølge Thomas Kampmann, at vandstanden er 115 centimeter over normalen mens vindhastigheden er på 13-14 meter i sekundet med 20 meter i sekundet i vindstødene.

Det burde dog ikke give problemer for Hammershus, siger Thomas Kampmann, men han understreger, at det altid er kaptajnens beslutning.

På Bornholmslinjens hjemmeside fremgår det, at afgangen fra Rønne nu er klokken 20.30 i stedet for klokken 17.00.

Returafgangen fra Køge bliver klokken 04.00 i stedet for klokken 00.30. Ankomst i Rønne er først klokken 09.30 i stedet for 06.00.