Fragtfærgen giver op

Fragtfærgen giver op
Arkivfoto: Henrik Nielsen
NYHED | 20. OKT 2023 • 23:03
NYHED
20. OKT 2023 • 23:03

Bornholmslinjens godsfærge Hammershus må kort inden ankomst opgive at gå ind i Køge Havn fredag aften. Derfor returnerer færgen nu til Rønne. Dermed er afgangen fra Køge klokken 00.30 også aflyst.

Det oplyser Molslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, i en mail.

"Autofortøjningerne på kajen er holdt op med at virke, og en gangbro ud mod færgelejet har vist sig at være blevet usikker," skriver Jesper Maack.

"Fragtkunder underrettes, så de kan disponere den fragt, som ikke kommer med i dag – men først i morgen og måske søndag."

Færgen sejlede fra Rønne klokken 17.30 med en halv times forsinkelse, og skulle være ankommet i Køge klokken 23.00. Et stykke fra havnen - klokken 22.46 - vendte færgen rundt i farvandet ud for Køge.


På hjemmesiden Marinetraffic.com, hvor man kan følge skibstrafikken, kan man se, at færgen vendte rundt i farvandet ud for Køge fredag aften klokken 22.46. Ruten til venstre for er fra færgens seneste afgang fra Køge natten til fredag - for knap et døgn siden. Skærmbillede: Marinetraffic.com

Tidligere på aftenen vurderede havnedirektøren i Køge Havn, at det ville blive vanskeligt at modtage færgen.

Det er ikke første gang i dag, at Hammershus må vende om uden at nå frem til sin destination.

På grund af stærk vind kunne færgen sidst på formiddagen ikke manøvrere sikkert i havnen i Sassnitz i Nordtyskland, og man måtte derfor opgive at lægge til, hvorefter færgen sejlede retur til Rønne.