Express 5 sætter snart kurs mod Bornholm

Express 5 sætter snart kurs mod Bornholm
Express 5 i solnedgangen. Pressefoto
NYHED | 10. MAR 2023 • 15:06
NYHED
10. MAR 2023 • 15:06

Går alt efter planen, ankommer Express 5 til Rønne i midten af april. Datoen for færgens jomfrurejse er dog stadig ukendt, oplyser Bornholmslinjen.

Express 5 er kommet en sømil nærmere Bornholm.

Det oplyser Bornholmslinjen i en pressemeddelsele, der har modtaget en opdatering fra værftet i Filippinerne, hvor den nye hurtigfærge bliver gjort klar.

– Express 5 er nu ved at være klar til anden omgang seatrials. Første runde af testsejladser afslørede forskellige tekniske ting, som skulle rettes og justeres inden nye testsejladser. De ting er ved at være på plads, således at Express 5 forventes at kunne sejles ud til test i løbet af næste uge, lyder det i pressemeddelelsen.

Går de følgende tests som forventet, regner man derfor med en tidsplan, der afhængig af vind og vejr vil sende Express 5 til Rønne i midten eller slutningen af april.

Tilbage i januar stod det klart, at Express 5 bliver forsinket og derfor ikke kan nå at indgå i sejlplanen fra den 20. marts, som der ellers først var lagt op til. Og det er stadig for tidligt at melde ud, hvornår færgen i stedet får sin første tur mellem Rønne og Ystad.

– Hvis planen holder, og den er på Bornholm et sted mellem den 15. og 20. april, så vil det nok blive sidst i april eller starten af maj. Men det er lidt svært at sige, for hvad nu hvis de sejler ind i dårligt vejr på vejen til Bornholm, eller nogle af de her seatrials i næste uge viser, at der skal justeres nogle småting. Så vi kan ikke melde en præcis dato ud endnu, siger Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack.