Express 5 forsinket: Har fået noget i den ene waterjet

Video/skærmoptagelse: Marinetraffic.com
NYHED | 22. MAR 2024 • 12:53
NYHED
22. MAR 2024 • 12:53

Hurtigfærgen Express 5 sejler fredag først på eftermiddagen med cirka 40 minutters forsinkelse.

Det skriver Bornholmslinjen på sin hjemmeside.

Ifølge data fra hjemmesiden Marinetraffic.com afgik færgen som planmæssigt klokken 10.30 fra Rønne. Kort tid derefter lavede færgen usædvanlige manøvrer, fremgår det af hjemmesiden, hvor man via skibenes AIS-signaler kan følge skibstrafikken.

Rederiets kommunikationskonsulent Louise Wulff oplyser til Tidende, at Express 5 har fået noget i den ene waterjet, og derfor sejler hurtigfærgen på tre ud af fire motorer.

Prøvede at bakke det ud

Manøvrerne ud for Rønne varede cirka 30 minutter, ifølge Marinetraffic.com, og skyldes formentlig, at besætningen har forsøgt at få fremmedlegemet ud af waterjetten.

Det bekræfter rederiet.

– Da de opdagede, at der var noget i den ene jet, prøvede de at bakke det ud, men det lykkedes ikke, hvorefter de fortsatte mod Ystad på tre motorer, skriver Louise Wulff.

Færgen ankom ifølge Marinetraffic ved 12.30-tiden til Ystad. Efter planen skulle færgen være ankommst klokken 11.50. Rederiet forventer, at færgen sejler fra Ystad mod Rønne klokken 13.10.

– Meldingen er, at vi kommer til at sejle med forsinkelse resten af dagen, men det vides endnu ikke hvor meget. Vi opdaterer på hjemmesiden, så snart vi ved, hvor stor en forsinkelse, det drejer sig om, oplyser Louise Wulff.