Ekstra politistyrke bliver sendt videre

Ekstra politistyrke bliver sendt videre
Det er ikke længere Bornholms Politi, der står med ansvaret for sikkerheden til Østersøtopmødet. Arkivfoto: Jens Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 29. AUG 2022 • 15:04
NYHED | ABONNENT
29. AUG 2022 • 15:04

Det er ikke længere Bornholms Politi, der har ansvaret for sikkerheden ved Østersøtopmødet, da det er rykket væk fra Bornholm, og det er ærgerligt, mener chefpolitikommisær Jacob Kofod Ipsen.

– Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at vi ikke får lov, men om det er Nordsjællands Politikreds eller os, det er ikke noget vi kan bestemme, siger han.

Han og politikredsen havde glædet sig til opgaven, ligesom de havde brugt lang tid på at blive klar.

– Når man har brugt lang tid på at planlægge noget, så vil man jo gerne se det udfolde sig, men sådan blev det ikke i denne omgang, og det kan vi ikke gøre noget ved.

Det betyder også, at den assistance fra andre af landets politikredse, der er ankommet på øen op til mødet, som skulle have været afholdt i morgen bliver sendt videre til den nye lokation på Marienborg, nord for København. 

– Der er ikke nogle betjente fra det bornholmske politi, der skal sendes videre, men de betjente som er hentet ind fra andre politikredse, er der stadig brug for ved topmødet, men bare på Nordsjælland, forklarer Jacob Kofod Ipsen.

Han sender også det indkøbte materiel videre til Nordsjælland, for på den måde at holde udgifterne til det aflyste topmøde nede.

Det er nemlig politikredsen selv, sammen med de politikredse, der bidrager med assistance, der betaler gildet. Også hvis arrangementet bliver aflyst.

I denne omgang ligner det dog, at det er Nordsjællands Politikreds, der trods alt kommer til at betale den største regning. 

Flytningen af topmødet fra Bornholm til Marienborg betyder desuden, at den tidligere udmeldte eskortekørsel og de periodevise lukninger af de bornholmske veje ikke længere er aktuel. 

Så tirsdag kan man altså færdes helt som vanligt på de bornholmske veje.