Den første sne faldt på Bornholm

Den første sne faldt på Bornholm
Lørdag morgen lå der et fint lag sne ved Nordre Kystvej i Rønne. Foto: Tommy Kaas
NYHED | 19. NOV 2022 • 05:30
NYHED
19. NOV 2022 • 05:30

I weekenden er der udsigt til spændende vejr med sne østfra. Fredag aften dannedes der nemlig et mindre lavtryk øst for Bornholm, og dette lavtryk bevæger sig i weekendens løb langsomt mod vest. Samtidig strømmer kold luft ind over Danmark fra nordøst og senere øst, og den kolde luft i kombination med lavtrykket er årsagen til, at der er hvid nedbør i prognoserne.

Det skriver DMI på sin hjemmeside.

Lige nu indikerer prognoserne, at nedbøren i store dele af landet først vil falde som regn og senere som slud og sne – især på Bornholm og ved østvendte kyster kan der efterhånden falde en del sne- eller sludbyger, idet det varme Østersø- og Kattegatvand i kombination med kold luft fra øst kan danne ekstra mange byger, der kan være ret kraftige.

Om der falder nok sne til, at sneglade børn og voksne kan få en kælketur i løbet af weekenden er det svært at spå om, for selvom prognoserne i dele af landet forudser pæne snemængder, er jordoverfladen stadig relativt varm, og i første omgang vil i hvert fald en del af sneen smelte, når den rammer overfladen.