Varer 12 timer: Rekordmange hold til fodboldstævne

34 hold var tilmeldt Carlsberg Sports Cup i år. Video: William Sonne Kaalø
NYHED | ABONNENT | 3. FEB 2024 • 19:00
NYHED | ABONNENT
3. FEB 2024 • 19:00

Lørdag blev der spillet indendørs fodbold i 12 timer i Aakirkebyhallerne. Rekordmange hold var i år tilmeldt Carlsberg Sports Cup.

Den første kamp blev fløjtet i gang klokken kvart i ni om morgenen. Det sidste startfløjt lyder klokken kvart over ni om aftenen - mere end 12 timer senere. Ja, lørdagens Carlsberg Sports Cup i Aakirkebyhallerne er noget af et indendørs fodboldmaratonstævne, med en spilletid på syv minutter i hver kamp, hvor der bliver afviklet to turneringer - firmarækken og herrerækken.

Da Tidendes udsendte ankommer til hallerne ved halv to-tiden, er den sidste ordinære kamp i firmarækken i gang. Det er forsikringsselskabet Bornholms Brand, der spiller mod Bornholms Energi og Forsyning.

– Det er for at få lidt hyggeligt socialt og for at samle nogle gutter, drikke nogle øl og spille noget fodbold - det plejer at være en god blanding, siger Nicklas Harder Mogensen fra forsikringsselskabet efter kampen, som holdet i øvrigt ikke videre til semifinalen fra.

– Så det var lidt ærgerligt, siger han.


– I dag har øllene nok fyldt mest. Vi har ikke været så gode som vi plejer, erkender Nicklas Harder Mogensen. Foto: William Sonne Kaalø

Carlsberg er hovedsponsor på arrangementet, hvorfor der rundt omkring på lægterne - og ved de forskellige hold - står kasser med læskedrikken Carlsberg Sport og flaskeøl fra bryggeriet.

– I dag har øllene nok fyldt mest. Vi har ikke været så gode, som vi plejer, erkender Nicklas Harder Mogensen, der dog ikke er helt færdig med at spille endnu. Senere på dagen spiller han nemlig med på et hold i herrerækken.

Forkærlighed for Snogebæk

I denne række finder man blandt andet holdnavnet 'Snogebæks Fede Svin'. Navnet har dog udelukkende noget med spillerne selv at gøre, understreger holdets anfører.

– Vi har en stor forkærlighed for Snogebæk, og så synes vi ikke, vi er de tyndeste drenge i farvandet - det er sådan set bare derfor, siger Sebastian Sørensen, der nu bor i Nexø men tidligere har boet i Snogebæk.


– Vi har en stor forkærlighed for Snogebæk, og så synes vi ikke, vi er de tyndeste drenge i farvandet, siger Sebastian Sørensen. Foto: William Sonne Kaalø

Det er første gang, holdet stiller til start i stævnet, og ambitionen er som minimum at gå videre fra gruppen til kvartfinalen. Sebastian Sørensen fortæller, at holdet om morgenen samledes til en såkaldt "morgenfrokost" med bøf bearnaise på menuen. At starte dagen med sådan et måltid lader dog ikke til at tynge spillerne fysisk.

– Vi er alle glade for øl. Vi er alle glade for fodbold - så der er en god connection der, siger Sebastian Sørensen, der sammen med holdet skal på banen til den første kamp klokken 14.23.

Rekordmange hold

I alt er 34 hold tilmeldt arrangementet i år. Det er rekordmange, fortæller Jimmi Sonne, der er formand i Aakirkeby Idrætsforenings fodboldafdeling.

– Det er noget af det, der er drivmotoren. Der kommer flere og flere hold, siger Jimmi Sonne, der løbende holder turneringsplanen ajour fra sin plads med udsigt over banen.

– Det er en lang og hyggelig dag, for man møder mange af dem, der kun kommer denne ene gang om året. Det er ikke fodbolden, der er i højsædet her, siger Jimmi Sonne, der tilføjer at halvdelen af spillerne i herrerækken for eksempel ikke spiller til dagligt.

– De kommer kun den ene gang om året for at spille og hygge sig, siger han.


Det er ikke fodbolden, der er i højsædet her, siger Jimmi Sonne. Foto: William Sonne Kaalø

Det var egentlig planen, at der også skulle have været en tredje række - mixrækken. Men den blev ikke til noget, da der kun var to hold tilmeldt. Skæbnen ville dog, at det var netop disse to hold, 'Aakirkeby IF træner/leder' og 'FC Akutten' der endte med at møde hinanden i firmarækkens finale. Den kamp vandt hjemmeholdet fra idrætsforeningen i øvrigt.


Spillere fra entreprenørvirksomheden PL Entreprise og forsikringsselskabet Bornholms Brand ved siden af hinanden. Foto: William Sonne Kaalø

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT