Takkede nej til oprykning: Nu giver Viking godt råd til Hasle

Takkede nej til oprykning: Nu giver Viking godt råd til Hasle
Det var Viking, som sidste år kunne lade champagnen flyde og fejre guldet i Bornholmsserien. I år ligner det, at Hasle snupper titlen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | ABONNENT | 29. MAJ 2022 • 12:36
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
29. MAJ 2022 • 12:36

Hasle ligger lunt i svinget til at vinde Bornholmsserien og dermed rykke op i Københavnsserien. De forsvarende mestre fra Viking råder dem dog til at tænke sig godt om, inden de beslutter sig for, om de vil takke ja til oprykning.

Viking stod sidste år i samme situation, som Hasle står i lige nu: Nemlig at beslutte, om man vil takke ja til oprykning til Københavnsserien.

Viking valgte at vende tommelfingeren nedad, fordi der ikke var opbakning fra spillerne til at bruge hver anden weekend i sæsonen på at spille udebanekampe i København.

Viking vil dog ikke nødvendigvis råde Hasle til også at takke nej til oprykning, fortæller cheftræner John Ottesen.

– Den er sgu svær. Det kommer helt an på spillerne. Hvis spillerne er indstillet på det og giver håndslag på, at det vil man gerne, så synes jeg man skal gøre det. Hvis ikke, så skal man vælge det fra, for det kan have store omkostninger til klubben, hvis der ikke er opbakning til at spille med i rækken, siger han.

Han understreger samtidig, at det ikke er sikkert, at det bliver Hasle, som vinder Bornholmsserien. Hasle er dog favoritter til at snuppe titlen, for de har et forspring på fire point til Midtbornholm med blot tre kampe tilbage.

Hvis Hasle vinder rækken og rykker op, har de så niveauet til at spille med i Københavnsserien?

– Det vil kræve tilgang. De har et godt hold, men deres bredde er ikke stor nok. De har en dygtig træner og 14 okay gode spillere, men man ved jo selv, at man skal op og bruge måske 20 spillere i truppen, for bredden skal være der, hvis man skal sige ja til det.

– Men niveauet er jo noget højere i Københavnsserien. Det så vi selv i pokalfinalen sidste år, hvor vi tabte 5-0 til NB Bornholm og kunne have tabt endnu større, siger han.

Klubberne skal senest den 31. maj give svar til DBU, om man ønsker at rykke op, hvis man ender med at vinde Bornholmsserien.

Viking vandt i øvrigt weekendens eneste kamp i slutspillet i Bornholmsserien på udebane mod Knudsker med 4-2.

Stillingen i slutspillet:
Hasle                18 point
Midtbornholm   14 point
Nexø                 8 point 
Viking                7 point 
Knudsker           0 point 


Kampfakta: Knudsker - Viking


Mål:
0-1 Jimmie larsen (25)
0-2 Mathias Larsen, str. (43)
1-2 Almir Numanovic (55)
2-2 Keven Hvidtfeldt (65)
2-3 Frederik Trier Kongensgaard (70)
2-4 Jimmie Larsen (75)

Gult kort:
Ingen

Dommer:
Peter Bech-Jensen