Succestræner ville gerne have fortsat: 'Jeg har næsegrus beundring for bornholmerne'

Succestræner ville gerne have fortsat: 'Jeg har næsegrus beundring for bornholmerne'
Lars Trust lykkedes i sin ene sæson som cheftræner at føre Vikings herrehold til oprykning. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 2. OKT 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. OKT 2022 • 05:30

Lars Trust stod i sidste sæson i spidsen for Viking Rønne Håndbolds herrehold, som rykkede op i Kvalifikationsrækken. Nu er han stoppet, da han har fået arbejde ovre, men hjertet banker stadig for holdet og for Bornholm.

Det var med vemod, at Lars Trust i sommers måtte give besked om, at han ikke længere kan være cheftræner for de dygtigste herrespillere i Viking.

Han nåede at få en enkelt sæson i klubben, og her opnåede han stor succes, da spillertruppen voksede fra fire til over 20 mand, og samtidig blev der leveret gode resultater, som resulterede i oprykning til Kvalifikationsrækken fra Serie 1.

– Jeg havde en fed sæson, hvor det jo også endte i en form for kransekage med oprykningen, fortæller han.

– Og det havde da været sjovt at få muligheden for at arbejde videre med holdet og se, hvordan bukserne kan holde (i Kvalifikationsrækken, red.).

Desværre kunne det ikke lade sig gøre, da han har fået arbejde ovre, men det betyder ikke, at han helt har glemt sit gamle hold. Da Viking Rønne Håndbold i sidste weekend spillede debutkamp i den nye række mod Sirius, som også er oprykkere, var Lars Trust nemlig at finde på tilskuerrækkerne i Gribskov-hallen.

– Det er ikke tilfældigt, at jeg kørte 130 kilometer hver vej, så ja, så tit det overhovedet kan lade sig gøre, vil jeg se dem spille, og jeg tænker også at komme et par gange i rønnehallen, fortæller han.

Blæst bagover af tilskuerne

Det er da også især minderne fra hjemmekampene, som Lars Trust husker tilbage på fra sin tid som træner for Viking. Håndboldtræneren er ikke bornholmer, så det gjorde stort indtryk på ham, hvor stor lokal interesse der var for at se holdet spille.

– Jeg har talt om det før og også nævnt for spillerne, at den stemning, der er til hjemmekampene, skal de sætte pris på og huske at værdsætte, og det ved jeg også, at de gør, for det finder man ikke mange andre steder, siger han og fortæller, at der var lige så mange tilskuere til Vikings kampe i Serie 1, som da han var træner for Køges hold i 1. division.

Den stemning, der er til hjemmekampene,
skal de sætte pris på og huske at værdsætte,
for det finder man ikke mange andre steder

Samtidig beundrer han spillerne for, at de hver anden weekend - uden at beklage sig - tog til Sjælland for at spille udebanekampe, også selvom de måtte tage færgen tidligt om morgenen og først kom hjem igen sent om aftenen.

– Jeg har næsegrus beundring for bornholmerne, for de bruger en hel dag i deres weekend på at spille en håndboldkamp i serierne. Det må man bare tage hatten af for. Og der var kamp om pladserne, oplevede jeg, siger han og fortæller, at der kun var en enkelt udekamp, hvor Viking ikke kunne stille med fuld bænk.

Afviser ikke comeback

Lars Trust håber, at Vikings succesfulde sæson kan have inspireret nogle til at starte til sporten, for det er der brug for.

– Håndbolden på Bornholm har det jo svært, og når jeg kigger ned i ungdomsrækkerne, ser det ud til på sigt, at det bliver svært at blive ved med at have seniorhold, konstaterer han.

Hvis der fortsat er et seniorhold om nogle år, så kan det være, at Lars Trust gør comeback som træner.

– Jeg er ikke træt af Bornholm, og min oplevelse er, at Bornholm heller ikke er træt af mig. Jeg har bare været nødt til at stoppe, fordi mit arbejde kom og prikkede mig på skulderen, siger han og afslører, at han da heller ikke har solgt sit hus på Bornholm.