Slut med fodbold i Aarsballe fik klubbens kasse til at bugne

Slut med fodbold i Aarsballe fik klubbens kasse til at bugne
Alf Jørgensen kunne fortælle om et meget specielt år i Aarsballe Boldklub. Arkivfoto: DBU Bornholm
NYHED | ABONNENT | 17. FEB 2024 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. FEB 2024 • 19:00

Da hele holdet sammen skiftede til Nyker IF, blev der sidste sommer sat punktum for fodbold i Aarsballe Boldklub. At alle spillerne forsvandt bidragede på den anden side til, at fodboldafdelingen fik et flot resultat på kistebunden.

"Et skæbnesvangert år for Aarsballe Boldklub".

Sådan et måtte fodboldformand Alf Jørgensen konstatere, da idrætsforeningen holdt generalforsamling torsdag.

Først rejste syv af fodboldholdets spillere fra Bornholm. Det har man prøvet før i Aarsballe Boldklub. Men sidste sommer skete der så noget, som Alf Jørgensen ikke har set før i et helt liv med Aarsballe Boldklub.

– Efter en træningskamp i Nyker i sommerpausen besluttede alle spillerne, at de i samlet flok ville flytte til Nyker. Årsagen var, at der ville være flere spillere til træningen. Drastisk beslutning for Aarsballe Boldklub, som må konstatere, at det for tiden er slut med fodbold i klubben, sagde han.

– Jeg kan konstatere, at der ikke var megen klubfølelse i beslutningen. For få spillere har været i AAB i længere årrække, sagde Alf Jørgensen.

Spillerne havde store restancer

Et helt ualmindeligt år i Aarsballe Boldklub fortsatte med, at de tidligere spillere gavnede klubbens pengekasse ganske pænt, da de valgte at skifte til Nyker.

Det kunne kasserer Finn-Erik Pedersen fortælle i sin beretning. At kassereren holder beretningen skyldes, at Aarsballe Boldklub har været uden formand de seneste syv år.

– Jeg kan senere aflevere et regnskab med et overskud på cirka 16.000 kroner. Det overraskede mig lidt, da jeg efter sidste års flotte overskud havde forventet underskud i de kommende år med underskud. Men der tog jeg fejl, fortalte han.

Overskuddet skyldtes, at fodboldafdelingen for første gang gav overskud netop i det år, hvor spillerne forsvandt.

– Forklaringen er desværre ikke så positiv. For at spillerne kunne flytte til en anden klub måtte de betale deres kontingentrestancer. Trist at man skal opleve, at vi med et af Bornholms laveste kontingenter skal konstatere, at halvdelen af spillerne ikke betalte deres kontingent – og kun betalte, fordi de ellers ikke kom til at spille i en anden klub, sagde Finn-Erik Pedersen.

– En anden årsag er lidt mere positiv, da Alf Jørgensen og Ove Markussen hjalp mig med at investere en stor del af klubbens formue, så vi derigennem får et pænt tilskud, føjede han til.

Medborgerhuset går godt

Også Aarsballe Boldklubs afdeling for funktionel træning lukkede sidste år. Det skete, da Lise Bæhrentzen flyttede til Fyn.

– Med lukningen af fodboldafdelingen og funktionel træning ser det unægteligt lidt sort ud med den sportslige fremtid i Aarsballe Boldklub. Tilbage har vi så badmintonafdelingen samt de gamle, som spiller præmiewhist om fredagen, sagde Finn-Erik Pedersen.

Lyspunkterne i Aarsballe er borgerforeningen og medborgerhuset.

– Heldigvis har Aarsballe Borgerforening en del aktiviteter med blandt andet fællesspisning, hvor mange kommer og spiser sammen. Derudover mødes nogle damer til strikkeaften. Præmiewhist om fredagen kører stadig fint med Hanne Ipsen som leder, men de bliver færre og færre, fortalte Finn-Erik Pedersen.

– Der har også været en fin udlejning af huset, så vi kan se, at vi opfylder behovet for et forsamlingshus, som vi har status af. Uden medborgerhuset vil AAB og Aarsballe Borgerforening hurtigt være fortid, sagde han.

Aarsballe Boldklub har et fortrinligt samarbejde med Aarsballe Borgerforening, og det er livsnødvendigt for både boldklubben og borgerforeningen, at vi kan arbejde sammen.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT