Selv en fitnesscoach kan lægge for hårdt ud: Line løb med sidestik i 5 km

Selv en fitnesscoach kan lægge for hårdt ud: Line løb med sidestik i 5 km
Line Hansen deltager for femte gang i Etape Bornholm, og man kan følge hendes oplevelser på ruterne på instagramprofilen Lines Livsstil, der har knap 16.000 følgere. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 29. JUL 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
29. JUL 2022 • 05:30

Til daglig arbejder Line Hansen som personlig træner i Nexø, men hun glemte at følge et af sine egne råd, da hun i mandags løb ud på første etape af Etape Bornholm.

Hver eneste gang Line Hansen har deltaget i Etape Bornholm, er hun blevet ramt af en dum skade, og derfor havde hun højt og helligt lovet sig selv, at hun ville tage det mere stille og roligt i årets etapeløb i stedet for at fokusere på at forbedre sine personlige rekorder.

Den plan faldt dog allerede til jorden på første etape i mandags, hvor der skulle tilbagelægges 10 kilometer i og omkring Hasle. 

– Jeg blev grebet af stemningen og lagde meget hårdere ud, end hvad min krop kunne klare. Det er så typisk mig, og mine forældre og søskende har også skældt mig ud, for jeg gør det hvert eneste år, siger Line Hansen, som løb den første kilometer på 4 minutter og 14 sekunder, hvilket var noget hurtigere end de fem minutter pr. kilometer, som hun havde planlagt.

– Når jeg først står der i startområdet, og der bliver talt ned, og folk klapper, og der står mange og hepper, så glemmer jeg tid og sted og glemmer at kigge på mit ur, siger hun.

Fordi det gik så godt på den første kilometer, fik hun overbevist sig selv om, at hun lige så godt kunne fortsætte i samme tempo. Det viste sig hurtigt at være en forkert beslutning.

– De sidste fem kilometer var en smule hårde, for der måtte jeg løbe med sidestik, og det kan mærkes nu, for jeg har ondt i den del af maven, hvor man har sidestik, siger Line Hansen, som kom i mål i Hasle efter 50 minutter og 13 sekunder.

Svært at følge sit eget råd

De seneste otte år har Line Hansen arbejdet som selvstændig personlig træner, og når nye kunder starter til træning hos hende, plejer hun at give rådet, at man ikke skal starte for hårdt ud – netop for at undgå skader. Det er dog noget sværere selv at følge rådet, indrømmer hun.

– Lige dér er jeg ikke noget særligt godt forbillede, det indrømmer jeg blankt. Men det er, fordi jeg er så udpræget et konkurrencemenneske, og fordi der er så vildt god en stemning i etapen.

– Jeg tror også, at dén stemning kan løfte rigtig mange og kan gøre, at mange finder ud af, at de kan mere, end de først tror, de kan.

Selvom Line har døjet med eftervirkningerne fra sidestikket, har hun formået at klare sig igennem tirsdagens etape i Dueodde, onsdagens etape i Almindingen og torsdagens etape på Hammerknuden.

Hun forventer da også at kunne løbe i mål i Rønne om fredagen og fejre, at hun har gennemført sit femte Etape Bornholm, som hun første gang deltog i i 2015.

– På en eller anden måde er jeg stædig nok og finder noget frem og gennemfører det. For har jeg sat mig et mål, så gør jeg det, og det synes jeg er en fed egenskab at have. Det er noget, jeg har fra min far. Min mor er mere typen, som kan finde på at stoppe med at løbe efter 4,5 kilometer, selvom hun havde som mål at løbe fem kilometer.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Line Hansen (@lineslivsstil)