Efter 31 nomineringer: Bornholmske producenters film vandt to Robert-priser

NOTITS | 4. FEB 2023 • 23:03
Jakob Nørmark
Journalist
NOTITS
4. FEB 2023 • 23:03

Tre af de film, der var nomineret som årets spillefilm ved Robert-uddelingen havde bornholmske producenter, men hverken Lise Orheim Stender (Du som er i himlen), Katrin Pors (Vanskabte Land) eller Daniel Mühlendorph (Krysantemum) blev kaldt på scenen for at modtage aftenens største pris. Den tilfaldt i stedet lørdagens klare triumfator, Holy Spider, der modtog 11 priser.

Til sammen var de tre producenters film nomineret 31 gange, og det lykkedes at hive to priser hjem. I kategorien bedste adapterede manuskript vandt Du som er i himlen (Tea Lindeburg), mens Vanskabte Land blev hædret for bedste kostumedesigner (Nina Grønlund).

Krysantemum fra Daniel Mühlendorphs Hyæne Film var nomineret ni gange, mens Du som er i himlen (Motor) og Vanskabte Land (Snowglobe) havde fået henholdsvis 12 og 10 nomineringer ved prisuddelingen.

Snowglobe vandt desuden Robertprisen for Årets kortfilm i fiktion/animation for "Nest , og som en særlig hæder fik Katrin Pors sammen med sine to producentkolleger i Snowglobe overrakt Ib-prisen, der uddeles af Danske Filminstruktører til "vovemodige, nytænkende, risikovillige, anarkistiske - og møgirriterende - entrepreneurer", som det hedder på Robertprisens hjemmeside.

Forud for prisuddelingen var de bornholmske producenter stolte over anerkendelsen, der ligger i at være blevet nomineret i så mange kategorier

– Det er enormt mange nomineringer, og både de andre i filmselskabet og jeg er både beærede og stolte over, at vores film bliver modtaget sådan i et stærkt felt af gode, danske film, sagde Lise Orheim Stender, som er født og opvokset på Bornholm og i dag bor i dag på Christiansø, til Tidende.

Det er de 2.300 medlemmer af Filmakademiet, der består af professionelle i film- og tv-branchen, som afgør, hvem der modtager Robert Prisen.